ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ANOTHER SHEEP IN THE MALL: UN CLIP ANTICONSTRÂNGERE INTERZIS CU PRIORITATE DE YOUTUBE. Clipul ”Another sheep in the mall” – un manifest antidiscriminare și anticonstrângere – a deranjat enorm și Youtube, respectiv YouTube România l-a șters. 
 
L-a șters sub pretextul nerespectării drepturilor de autor al muzicii. 

O să vă demonstrez de ce Youtube minte și/sau discriminează și care sunt cauzele. Mai întâi cauzele.

• Clipul a deranjat fiindcă se viraliza în ciuda shadow banningului (micșorarea vizibilității și a numărului real de vizualizări) aplicat frenetic două săptămâni, cât a stat postat. Contoarul s-a oprit la 62.192 în momentul blocării clipului.
• Clipul a deranjat fiindcă s-a auzit la mitingul antirestricții de la Bruxelles, din 23 ianuarie. Au fost acolo peste 100.000 de persoane care au fredonat ”We don't need no vaccination!”...

• Clipul a deranjat după ce realizatorii de la Black Sheep l-au trimis, atașat la un comunicat, la cca. 400 de redacții mass-media (între care radiouri), majoritatea main-stream. În 10 zile expeditorii n-au avut nici cel mai mic feedback. Tăcere totală. E clar că orice ar fi răspuns presa cu lesa ar fi însemnat că recunoaște cenzura. Că n-a răspuns, e cenzură prin omisiune. Chiar și un aparent neutru: ”nu intră în zona noastră de interes” era nasol. E greu să spui că nu ești interesat de un manifest artistic contra narativului oficial, care s-a viralizat real către sute de mii de oameni.
• Clipul a deranjat după ce realizatorii de la Black Sheep l-au trimis camionagiilor care protestează în Canada - mai ales românilor care l-au distribuit între ei - și postului de radio SiriusXM, cel mai ascultat de către șoferii protestatari.
Acum, de ce minte și/sau discriminează Youtube când invocă copyrightul pentru blocarea clipului. 
• Youtube minte fiindcă de regulă când sunt probleme de copyright te atenționează printr-un mesaj. Cei de la Black Sheep n-au primit niciun avertisment de genul.
• Youtube minte când invocă pretextul copyright fiindcă a rămas postată varianta ”Another sheep in the mall” subtitrată în maghiară. Aici nu mai e vorba despre drepturi de autor? 
• În plus, o altă persoană deja a repostat varianta originală, fără subtitrări (cea a Black Sheep avea, în 6 limbi). 
• Youtube discriminează pentru că există o parodie fix cu aceeași coloană sonoră PinK Floyd. Se numește ”Another Death in the Fall” și are peste 12.000 de vizualizări. Această variantă se află bine-merci pe Youtube din 31 iul.2020. Deci, în 18 luni Youtube n-a șters-o, deși suferă de aceeași culpă a nerespectării drepturilor de autor: 
• Youtube minte când invocă pretextul copyright fiindcă pe platformă stau de ani de zile milioane de cântece-cover la piese faimoase, cu jde mii de vizualizări - și care n-au fost șterse după 2 săptămâni. Dați o căutare cu ”cover” și numele oricărui hit și vă lămuriți.
 
Pentru mine e clar că Youtube a scos clipul fiindcă este un manifest prea puternic contra dictaturii medicale care riscă să-și atingă scopul: să devină imnul global (realizat de români) al mișcărilor prolibertate. 
 
Altfel, clipul rămâne și crește pe Rumble. Se poate distribui de aici, unde nu există cenzură, deocamdată:
Și pe Vimeo, unde e mai complicat de accesat: 

În acest moment Black Sheep a trimis o scrisoare către Youtube, în care își explică poziția lor și de ce se consideră discriminați. Ei speră să ajungă și la Roger Waters și la casa de discuri care deține drepturile de autor Pink Floyd. De asemenea vor face demersuri pentru obținerea copyrightului muzical pentru o piesă care este un manifest politic, fără nicio pretenție de monetizare.

Cei de la Black Sheep, din câte știu, sunt doi băieți care au fost la Vocea României, un pictor cunoscut (desene), un ziarist (texte) – toți neinjectați - și doi tehnici (montaj, animație, mixer) care sunt, ambii, injectați. Dar despre asta vom mai vorbi fiindcă lucurile nu vor rămâne așa.