ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un interviu-investigație care face mare vâlvă în presa australiană, pe alocuri încă liberă. Interviul tânărului reporter sportiv australian Paul Sakkal de la The Age a fost distribuit și de Ben Rothenberg, un jurnalist cu o reputație internațională.

”Într-o primă fază, când a fost întrebat despre sosirea lui Djokovici în Australia, prim-ministrul Scott Morrison a spus că, dacă Nole are scutire medicală, atunci va intra în Australia, ca orice alt om care deține un asemenea document. Ulterior însă, Morrison și-a schimbat radical discursul, când a văzut furtuna stârnită de postarea lui Nole pe Instagram, din care reieșea că a pornit spre Melbourne. 

*Alți trei jucători au intrat deja în Australia, pe baza unei scutiri identice cu cea pe care a primit-o Djokovici. Unde s-a făcut însă diferența? Acești jucători nevaccinați, scutiți de două comisii care le-au analizat dosarele, aveau mai multe acte doveditoare că nu se pot vaccina. Semnate de mai mulți medici. Prin comparație, Nole a avut un singur document de scutire, cu antetul Federației Australiene de Tenis. 

*S-au format două comisii, pentru a analiza cererile jucătorilor nevaccinați care voiau să joace la Australian Open, pe baza unor scutiri medicale. O comisie a fost din partea Tennis Australia (n.r. - federația de tenis), formată de imunologi și epidemiologi. Iar cealaltă comisie medicală a fost formată de Statul Victoria, din care făceau parte alți experți. Dosarele primite de aceste comisii (n.r. - 26 în total) nu conțineau numele solicitantului și nici țara lui de origine. Practic, experții din aceste două comisii nu știau dacă analizează dosarul de scutire depus de Djokovici sau de alt jucător. Aceste două comisii au aprobat, în unanimitate, dosarul lui Djokovici pentru scutire medicală de la vaccinare.

N-a existat nici măcar un om care să se fi opus acordării scutirii medicale. Iar directorul Australian Open, Craig Tiley a ținut foarte mult să evidențieze componența acestor comisii, spunând că era, practic, imposibil să ai oameni mai credibili, mai pricepuți decât cei care au analizat dosarele. Încă o dată: vorbim despre medici, cei mai buni în domeniile lor!

Acum, apare o întrebare: de ce, în ultimele două săptămâni, au fost lăsați în Australia doi jucători nevaccinați, folosindu-se de o scutire identică, exact ca cea primită de Djokovici?” 
 
Sinteză a unui material mai larg din Adevărul