Pentru politologul Cristian Pârvulescu, fundamentalismul islamist este la fel de periculos ca și fundamentalismul ”ortodoxist„. Într-o emisiune TV, Pârvulescu  s-a declarat dernajat de faptul că SRI nu face nicio referire în rapoartele sale despre fundamentalismul ”ortodoxist”  

”Ne aducem aminte pe de altă parte, disputa, am făcut mai devreme referire, din România în ceea ce privește atentatul terorist de la Charlie Hebdo și vă aduc aminte că atunci foarte mulți români au declarat că nu sunt ”Charlie„ și cred că ar trebui să ne gândim și la acel gen de fundamentalism pe care aceia l-au exprimat în momentul acela pentru că nu era islamist, era ortodoxist„, a spus Pârvulescu în emisiunea ”Punctul de întâlnire”, la Antena 3, scrie Dan Tănasa pe blogul său.
 
Reamintim că Pârvulescu, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Pro Democraţia (APD),  a fost una dintre cele mai vocale voci care au susținut eliminarea icoanelor din școli. Pârvulescu afirma in repetate rânduri că prezenţa icoanelor în şcolile din România reprezintă o discriminare în spaţiul public și că, spre deosebire de crucifixul italian care ţine de ”tradiţie”, "icoana românească instaurează o formă de inegalitate”.


Mai mult AICI. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews