Pentru politologul Cristian Pârvulescu, fundamentalismul islamist este la fel de periculos ca și fundamentalismul ”ortodoxist„. Într-o emisiune TV, Pârvulescu  s-a declarat dernajat de faptul că SRI nu face nicio referire în rapoartele sale despre fundamentalismul ”ortodoxist”  

”Ne aducem aminte pe de altă parte, disputa, am făcut mai devreme referire, din România în ceea ce privește atentatul terorist de la Charlie Hebdo și vă aduc aminte că atunci foarte mulți români au declarat că nu sunt ”Charlie„ și cred că ar trebui să ne gândim și la acel gen de fundamentalism pe care aceia l-au exprimat în momentul acela pentru că nu era islamist, era ortodoxist„, a spus Pârvulescu în emisiunea ”Punctul de întâlnire”, la Antena 3, scrie Dan Tănasa pe blogul său.
 
Reamintim că Pârvulescu, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Pro Democraţia (APD),  a fost una dintre cele mai vocale voci care au susținut eliminarea icoanelor din școli. Pârvulescu afirma in repetate rânduri că prezenţa icoanelor în şcolile din România reprezintă o discriminare în spaţiul public și că, spre deosebire de crucifixul italian care ţine de ”tradiţie”, "icoana românească instaurează o formă de inegalitate”.


Mai mult AICI. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.