ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe data de 12.07.2023 Nature Restoration Law, o propunere ce face parte din pachetul Green Deal promovat de Ursula von der Leyen și Frans Timmermans, a fost supusă la vot în plenul Parlamentului European, această propunere de lege fiind adoptată cu 336 de voturi pentru, 300 împotrivă și 13 abțineri.

Cum am explicat înainte de vot, această propunere de lege dacă va fi implementată va conduce la sărăcirea populației, scumpirea mâncării și electricității și condamnarea țărilor din UE la subdezvoltare.


La proiectul inițial venit de la Comisia Europeana s-au făcut mai multe amendamente, pentru a mai curăța textul de nenorociri, amendamente care unele au trecut, altele au căzut.

Prima data s-a votat un amendament de respingere a întregii propuneri, care a căzut la un vot foarte strâns: 312 pentru, 324 împotrivă, 12 abțineri. Vedeți rezultatele pe țări și grupuri în imaginea 1.

În imaginea 2 vedeți votul dat de către români pe acest amendament de respingere a propunerii.

La votul final pe propunere, după ce au trecut sau căzut o serie de amendamente, proiectul a trecut cu 336 voturi pentru, 300 împotrivă și 13 abțineri. Vedeți rezultatele pe țări și grupuri în imaginea 3.

În imaginea 4 vedeți votul final dat pe această propunere de către europarlamentarii români.

Această propunere va intra acum în negocieri interinstituționale (așa numitul trilog), după care textul va reveni în Parlament.

Două concluzii simple:

1. Rezultatul votului vă arăta de ce fiecare vot e important și contează. Soarta noastră, a tuturor, depinde uneori de votul câtorva persoane. Au fost amendamente care au căzut și la un vot.

2. Europarlamentarii români din S&D și Renew puteau vota pentru țară, fermieri și cetățeni, însă au votat cum le-a comandat Ursula von der Leyen și Frans Timmermans.
 
 
Ar putea fi un element grafic cu text care spune „NATURE RESTORATION 12/07/2023 Rejection Final result details rendsdiagram Procedure 2022/0195(COD) National delegations majorities Access odata file: what? details national delegation For Against Abst. Belgium ulgaria 10 11 0 4 FOR 0 political AGAINST Denmark Estonia 9 Against Abst. 27 47 0 Greens/EFA Greece 10 0 13 0 reland 0 GUE/NGL 42 26 0 0 Lithuania Luxembourg Malta Netherlands 11 34 0 Portugal Romania Slovakia Slovenia 15 14 8 0 0 Sweden”
 
Ar putea fi o imagine cu text