ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comediantul și activistul politic Russell Brand a publicat un video pe canalul său de Youtube în care vorbește despre contractele Pfizer cu UE pentru vaccinul COVID-19, în condițiile în care producătorul de medicamente intenționează să ceară 10.000% peste costul de producție pentru acest vaccin, relatează The Defender.
 
În videoclip, Rusell face referire la intervenția europarlamentarului Cristian Terheș în Comisia COVID din Parlamentul European.

La 20 octombrie, Angela Lukin, director executiv al Pfizer, a declarat că producătorul de medicamente intenționează să majoreze prețul vaccinurilor sale COVID-19 cu aproximativ 400%, până la 110-130 de dolari pe doză, după ce programul de achiziție al guvernului american va expira - chiar dacă noile estimări sugerează că vaccinurile pot fi produse pentru doar 1,18 dolari pe doză.

"Pfizer a avut cel mai profitabil an al său și tocmai a majorat prețurile vaccinurilor sale cu 10.000%", a declarat Russell Brand în cel mai recent videoclip al său. "Așa că ne întrebăm, de cât profit au nevoie înainte de a face publice acele pagini redactate sângeroase?".

Comediantul și comentatorul politic s-a referit la o cerere a comisiei COVID-19 a Parlamentului European de a vedea contractul Pfizer cu UE pentru vaccinul său COVID-19. Pfizer a predat documentele - dar cu multe pagini complet redactate.

Nu numai atât, dar directorul general al Pfizer, Albert Bourla, care trebuia să depună mărturie la 10 octombrie în fața comisiei, s-a retras de la întâlnire, refuzând efectiv să răspundă la întrebările comisiei.

Atunci când comisia a cerut să examineze contractul Pfizer cu UE pentru vaccinul COVID-19, reprezentantul lui Bourla a declarat comisiei: "Nu pot dezvălui în totalitate aceste contracte pentru că au niște "secrete comerciale" acolo și trebuie să își "protejeze interesele"", a declarat membrul Parlamentului European (MEP) Cristian Terhes pe 12 octombrie.

"Acum vă întreb: Cum rămâne cu interesele poporului nostru?", a întrebat Terheș, care este și activist pentru drepturile omului.

Terheș a arătat pagină după pagină de redactări din contractele pe care Pfizer le-a predat comisiei.

Brand a ironizat Pfizer pentru că s-a deranjat să împărtășească publicului documentele redactate, deoarece acestea erau "negre ca noaptea" și nu arătau nicio informație. "Ce rost are?" a întrebat Brand.

"Spuneți pur și simplu: "Nu vă vom arăta". Vă va economisi fotocopiatorul", a adăugat el.

De asemenea, Brand a subliniat că, potrivit unui raport din septembrie 2021 realizat de Investigate Europe, negocierile dintre UE și companiile farmaceutice pentru vaccinul COVID-19 au avut loc în spatele ușilor închise.

"De ce sunt toate aceste lucruri atât de obscure?" a întrebat Brand. "De ce contractul trebuie să fie ascuns? De ce se întâmplă înțelegerile în secret? Asta ar trebui să fie democrație".

Raportul a mai afirmat că "noile variante, concurența internațională și întunericul din jurul costurilor de producție" au permis Pfizer-BioNTech și Moderna să "mărească factura pentru contribuabilii europeni".

"Așadar, acest "întuneric" - aceste redacții, această lipsă de transparență", a spus Brand, "le crește capacitatea de a culege profit fără transparență".

Lipsa de transparență și de responsabilitate față de contribuabili creează o nouă tiranie, a spus el.

"Ei fac tot ce vor să facă și nici măcar acest tip - un deputat ales - nu este capabil să obțină un răspuns direct".

a adăugat Brand:

"Unde este adevărata putere dacă un europarlamentar nu poate obliga un director executiv să se prezinte și să ofere un bilanț după o pandemie globală care a înregistrat cheltuieli record, suferințe record și profituri record?".

VIDEO: