ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fotbalistul Cristiano Ronaldo, adept al unui stil de viață sănătos, a îndepărtat două sticle de Coca-Cola de pe masă la prima sa conferință de presă de la Euro 2020, campionat desfășurat în acest an din cauza pandemiei de anul trecut. El a dat la o parte ostentativ sticlele de Cola și a luat aproape de microfon sticla de apă plată rămasă, spunându-le oamenilor: Apă! Gestul aparent banal al portughezului a făcut ca acțiunile gigantului de băuturi carbogazoase să scadă cu 4 miliarde de dolari la bursă, o diminuare cu 1,6%, potrivit Diaspora.ro, care citează The Guardian.

Totul s-a întâmplat luni la Budapesta, înaintea meciului Portugalia - Ungaria. Un purtător de cuvânt al Euro 2020 a precizat ulterior că jucătorilor li se oferă la conferințele de presă apă, alături de Coca-Cola și Coca-Cola Zero. Acestea din urmă ar fi cele două sticle cu suc pe care le-a îndepărtat Rolando de pe masă. Ce putem spune cu siguranță este că sticla de apă nu era de la Borsec.

Gestul lui a fost repetat de Paul Pogba cu o sticlă de bere, o zi mai târziu. Pogba, jucător de culoare și musulman practicant, a dat afară din cadru sticla de Heineken în timpul conferinței de presă de marți seara de la Munchen, imediat după victoria Franței în meciul cu Germania. 

Heineken nu a comentat deocamdată gestul lui Pogba, însă The Coca-Cola Company a reacționat la atitudinea luată de Ronaldo, precizând că „toată lumea are dreptul să își aleagă băutura preferată”.