ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De teama unor facturi uriașe la curent, cazarea în anumite cămine studențești va fi mai scumpă cu peste 50%. Mai mult decât atât, studenții nu mai pot aduce în camere reșouri și calorifere electrice, iar cursurile urmează să fie programate doar până se întunecă, adică până în jurul orei 17.30, iar unele cursuri s-ar putea desfășura exclusiv online în timpul iernii, potrivit știrilor TVR.

 "Să nu folosească aparate de încălzire atâta timp cât universitatea le oferă confortul necesar, să încercăm să folosim cantinele universității, să nu gătim în cămine. (...) Și, de asemenea, să încercăm ca în interior să programăm orele în intervalul în care avem lumină. (...) Probabil că o să venim după ora 08.30. Încercăm să închidem totul în jur de ora 17.30", a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice din București.

Vlad Păun, director campus studențesc: "USAMV a crescut, din păcate, tarifele cu 100 de lei per persoană. (...) Ar însemna un procent de 50% față de tarifele anterioare. De menționat totuși că vechile tarife nu mai fuseseră modificate cu mai bine de 5 ani".

Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice: "Probabil că anul acesta vom merge către 200, spre 250 la buget și poate undeva la 300, 350 la studenții cu taxă. Vorbim de cămin".

Prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, rector Universitatea din Craiova: "Ca urmare a creșterii prețurilor la gazele naturale, am mărit și noi tarifele după 4 ani de zile, tarifele de cazare în cămin, în medie cam cu 20-25%".

Costel Palade, director general administrativ, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza": "La căminele cu confort sporit au crescut cu 30% în medie".
 
VIDEO: