ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criza politică din R. Moldova se adâncește, după ce președintele Timofti a respins propunerea Partidului Democrat, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, la funcția de premier. Noua coalitie de guvernare de la Chișinău a facut un gest de forță și l-a propus joi pe Plahotniuc premier pentru a doua oară. În paralel,  Chișinăul fierbe,  mitinguri pro și contra Plahotniuc având loc miercuri în centrul orașului.
 
 Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a dat asigurări în timpul unei întâlniri informare cu liderii organelor de forță că nu va lăsa hoții să captureze țara. Informația a fost făcută publică de fostul prim-ministru Ion Sturza pe pagina de Facebook a acestuia.

Când conducerea organelor de forță au spus că situația în țară este tensionată și poate degenera, deci că ar trebui să se ajungă la un compromis, Timofti ar fi spus ”sunt gata să mor, dar nu vor permite hoților să captureze țara”.
 
Timofti consideră că există suspiciuni rezonabile că Vlad Plahotniuc nu întrunește criteririle de integritate necesare desemnării sale în funcția de prim-ministru, având în vedere și faptul că prin Hotărârea nr. 5 din 15 februarie 2013 a Parlamentului R. Moldova acestuia i s-a dat un vot de neîncredere, în calitatea sa de prim-vicepreședinte al Parlamentului, "aducându-i-se acuzații de implicare în activități ilegale care vin să prejudicieze imaginea Parlamentului și a Republicii Moldova".