ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Existența coronavirusului SARS-CoV-2 nu e contestată serios de nici o autoritate medicală care contează. Dimpotrivă, mari medici și savanți – cum sunt Didier Raoult, Christian Perronne, Laurent Toubiana, Jean-François Toussaint în Franța, sute de doctori și cercetători de mare prestigiu din Germania, dintre care mulți ar merita să fie citați nominal pentru luările lor de poziție curajoase, și chiar din Statele Unite, unde totuși cei mai activi sunt Bill Gates (patronul vaccinurilor) și foarte controversatul Anthony Fauci, remarcabilul savant (epidemiolog) suedez Anders Tegnell și compatriotul său Thomas Linden, medicul-șef al Sănătății și al Asistenței Sociale din Suedia, bravul doctor Vasile Astărăstoae în România – s-au aplecat cu tot profesionalismul, cu atitudine etică și cu toată seriozitatea civică asupra noului virus. Și s-au și exprimat, pe larg și foarte convingător, public și în cadrul profesional legal constituit.

Dar, în același timp, The Independent a anunțat ieri – asta pentru a da un exemplu de conflict direct între știință și politică – că peste 7 000 de oameni de știință și medici din toată lumea au semnat o declarație (Great Barrington Declaration) cerând să se pună în aplicare o altă strategie împotriva coronavirusului decât cea a lockdown-ului, astfel încât majoritatea oamenilor să poată trăi și munci normal, urmând ca numai celor în vârstă și cu probleme medicale cunoscute să li se asigure protecția adecvată. Purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson a făcut însă cunoscut că primul-ministru nu acceptă argumentele fundamentale care stau la baza acestei cereri (vezi Andrew Woodcock – „Coronavirus : Government rejects scientists’ call to end lockdown measures”, independent.co.uk, 7.10 2020).

Cel mai bine a limpezit lucrurile prof.dr. Didier Raoult de la IHU din Marsilia. El a făcut deosebirea netă și clară între obligațiile și răspunderile medicilor și savanților, pe de o parte, și răspunderile și obligațiile politicienilor și administratorilor din Sănătate autorizați, pe de altă parte. Cele mai contestate măsuri din timpul pandemiei nu vin, nu emană de la medici și cercetători, ci de la politicieni, administratori ai Sănătății, orientați de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), al cărei principal finanțator este faimosul miliardar american Bill Gates. Mai mulți înalți funcționari OMS și-au luat salariile sau drepturile financiare pe „fluturași” emiși de Fundația Bill și Melinda Gates (cf. prof. Christian Perronne, el însuși fost înalt funcționar OMS).

Politicienii și politrucii din Sănătate par în primul rând preocupați de a se acoperi legal și de a executa cu strictețe dispozițiile și îndrumările care le parvin de la OMS (o organizație a ONU, cu sediul la New York), controlată, evident, de sponsorii ei principali. Aceiași politicieni și politruci iresponsabili nu se arată deloc interesați de dezastrul economic și social pe care îl provoacă în țările reprezentate temporar de ei. Adică ignoră esențialul obligațiilor pentru care au fost aleși sau numiți. În același timp, merită să subliniem că, de fapt, demnitarii români din Sănătate nu sunt nici savanți și nici cercetători reali, iar unii dintre ei nu mai sunt de mult nici medici practicanți, ca să nu mai spunem că n-au avut vreodată o platformă profesională comparabilă cu cea o omologilor lor care au gestionat criza în China, Coreea de Sud, Germania sau Suedia. 

Politicienii și politrucii din Sănătate de peste tot, în special cei din lumea occidentală, par a fi interesați de falimentul transporturilor aeriene, al turismului mondial, al HoReCa, al învățământului la toate nivelurile, al culturii și al sportului (o industrie foarte întinsă, de fapt) și, stupefiant, chiar de proasta funcționare a Sănătății alta decât cea care se preocupă de obsedantul Covid. Par interesați de falimentul întreprinderilor mici și mijlocii (cele cu capital autohnton, mai ales în România) și de susținerea multinaționalelor și a marelui capital. Multinaționalele sunt deocamdată cel mai puțin afectate de criza sanitară, de șomajul care se afișează astăzi în cifre înspăimântătoare, în schimb, ating în Bursă, mai ales în SUA, noi și noi recorduri suprarealiste.

În România, deciziile arbitrare de lockdown, de stare de urgență, de stare de alertă, cu respectarea foarte aproximativă a Constituției și a legilor în vigoare, au fost luate agresiv de președinte, de prim-ministru, de PNL, partid fără majoritate în Parlament, cu un guvern impus de instituțiile de forță, și de câțiva politruci din domeniul Sănătății, deveniți peste noapte foarte cunoscuți printr-o supraexpunere adesea cinică, uneori chiar sadică : Nelu Tătaru, tragicomicul ministru liberal al Sănătății, Raed Arafat, secretar de stat la Interne și puțin și medic, Adrian Streinu-Cercel, director de spital, și el fost secretar de stat la Sănătate, Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România, și alți câțiva.

Deși se anunță noi restricții, noi închideri, gestiunea pandemiei are o legătură din ce în ce mai slabă cu sănătatea populației și o legătură din ce în ce mai evidentă cu Big Pharma și producția de medicamente noi, de vaccinuri, și cu un fel de război mondial hibrid în curs, cu interese economice enorme, cu crize pe care încă nu le cunoaștem sau nici nu le putem măcar bănui. Într-o ședință ținută la Geneva luni, 5 octombrie, OMS a indicat oficial o infectare cu coronavirus a populației mondiale la nivel de 10 %. Ceea ce ar însemna 780 de milioane de persoane, o cifră fără legătură cu datele oficiale actuale privind coronavirusul, care sunt de 35 de milioane de persoane pozitive. Tot datele oficiale indică cca 1 milion de morți. În aceste condiții, mortalitatea Covid-19 ar fi de 0,13 %, adică mai puțin decât 0,3 % în medie pentru o gripă sezonieră. 

Cât e criză sanitară și cât e management politic orientat aflăm și de la actualul ministru al Sporturilor din Franța, românca Roxana Mărăcineanu, care a dat un răspuns surprinzător și supracitat în media internațională la un interviu radio. Întrebată cum se face că se închid sălile de sport atunci când la 27 de milioane de intrări în aceste săli s-au repertoriat doar 207 cazuri probate de infectare, ministra a răspuns : „Deciziile nu sunt luate astăzi în funcție de realitatea transmiterii virusului pentru că nu știm cum se transmite virusul. Deciziile sunt luate pentru a spune că în viața dumneavoastră personală și în timpul liber trebuie să continuați să fiți disciplinați pentru că aveți presiunea socială a vieții în colectivitate, la muncă, în transporturi sau pe stradă” (Radio Europe 1, 28 septembrie 2020).

Ne putem întreba dacă responsabilii politici ai crizei își dau seama că, până la urmă, tot ei sunt cei care vor plăti oalele sparte ale lipsei lor de devotament față de cei pe care ar fi trebuit doar să-i servească onest și competent. OMS, oligarhii, miliardarii Big Pharma, eminențele străine, Statul Profund nu vor mai fi acolo ca să-i apere și să le dea indicații.