ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a vorbit în cadrul unei emisiuni la Digi24, despre legea care presupune obligativitatea vaccinării pentru cadrele medicale. El a transmis personalului medical că, atât timp cât lucrează în sistemul medical, aceștia trebuie să fie un exemplu pentru ceilalți cetățeni și, prin urmare, trebuie să fie vaccinați, relatează Gândul.ro.

Totodată, ministrul interimar a afirmat că se vor aplica sancțiuni pentru cei care refuză vaccinarea sau testarea pe banii lor:

„Este vorba de acel proiect de lege pe care l-am elaborat la Ministerul Sănătății, care prevedea testarea obligatorie pentru personalul medical din unitățile sanitare publice și private, care nu au trecut prin boală și nici nu sunt vaccinați.

Acest proiect legislativ a fost pus în transparență decizională, din păcate, între timp Guvernul a devenit interimar și nu mai poate promova proiecte de lege. Atunci am convenit să înaintăm ca și inițiativă legislativă acest proiect de lege. Nu se poate pe acest subiect OUG, trebuie proiect de lege. Din punctul nostru de vedere, sistemul sanitar trebuie să dea și anumite mesaje. Sigur că e o anumită epuizare în sistem și este foarte greu, dar trebuie să dăm și un mesaj de corectitudine față de cei care s-au vaccinat. O parte însemnată, mai mult de 70% s-au vaccinat și trebuie să le dăm și lor un mesaj, că ei cred în știința medicală, în tehnologie și s-au purtat responsabil.

Față de forma inițială, am adăugat și personalul din Ministerul Sănătății, CNAS și din instituțiile subordonate. Lucrezi în sistemul sanitar, trebuie să fii un model, nu poți să fii altceva. Oamenii se uită la acest sistem, la promotorii acestui sistem. Trebuie să arătăm oamenilor care este soluția și soluția este vaccinarea.

Dacă nu ai trecut prin boală, nu ești vaccinat și nu te testezi, se suspendă raportul de muncă și după 30 de zile poate avea loc și încetarea raportului de muncă. Deja în Occident e promovată, am văzut modelul Italiei care a impus reguli stricte. Are peste 80% din populație vaccinată, dar cu toate acestea a impus restricții legate de obligativitatea vaccinării și a scos din sistemul medical peste 3.000 de asistenți medicali care nu au vrut să se vaccineze”, a declarat Cseke Attila.