ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizatorul protestului anti-vaccinare obligatorie din centrul Capitalei a primit o amendă de 7.000 de lei, în condițiile în care la manifestare au participat cu mult peste o sută de persoane permise, anunță Agenția MEDIAFAX, citată de SPS.

La sugestia ActiveNewsPompiliu Diplan ne-a informat că „cei 1500 (în viziunea jandarmeriei) de participanți la protestul de ieri din Parcul Izvor sunt considerați foarte vinovați în fața statului român pentru au fost găsiți de Jandarmerie în Stare de...Libertate! În România, dacă nu știați, amenda pentru purtare ilegală de libertate este de 7000 de lei sau 3500 de lei dacă este achitată în termen de 48 de ore, termen care expiră mâine seară. Nu este un preț mic pentru a rămâne în #stareadelibertate pe care încercăm să o cultivăm la fiecare protest și trebuie să-l acoperim cumva așa că am lansat o campanie de strângere de fonduri pentru plata amenzii Jandarmeriei.

Contribuie cu 5, 10, 15 lei sau mai mult prin plata prin OP sau depunerea directă în contul RO44CECEB00008RON1332889 (POMPILIU DIPLAN) menționând la detalii „plată amendă pentru libertate” - plus eventual un nr de telefon cu ajutorul căruia să vă putem mulțumi.”, a transmis Pompiliu Diplan, cel care a obținut autorizația în numele Alianței Părinților și a altor patru asociații românești, Pro Consumatori, Medici pentru Consimțământ Informat, NeamUnit și Pro Decizii Informate.

"Până în acest moment, organizatorul activității a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 de lei pentru că nu a luat măsurile necesare, astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de 100 de participanți și pentru că nu a asigurat respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară, în conformitate cu prevederile HG 35 din 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României emisă în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare", a menționat sec Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, preluată de AGERPRES.

Totuși, Jandarmeria ar trebui să se pună de acord cu Agerpres și să micșoreze amenda, pentru că Agenția Națională de Presă a susținut în transmisiile sale ca la protestul de la Parlament au participat doar câteva sute de oameni.

Cu totul altfel a prezentat realitatea Agerpres când a transmis, tot ieri, despre o manifestație din SUA a negrilor din organizația de gherilă urbană BLM, legată de infractorul negru George Floyd ucis de poliție într-o acțiune controversată acum un an. „Mii de manifestanți pe străzile din Minneapolis” a titrat cu avânt revoluționar Agerpres. Presa centrală din SUA, cum ar fi CBS, și presa locală a scris însă, de la fața locului, că e vorba de doar câteva sute de negri. Să fi inversat reporterul Agerpres din greșeală datele?

PS pentru Agerpres: Associated Press: 3,000 at Romania anti-vaccination protest amid COVID-19 rise

 

Spre deosebire de Agerpes, reporterița TVR Știri a fost corectă când a relatat din mijlocul manifestanților afirmând că sunt „mii și mii de oameni”. Vom reveni cu noi filmări de la evenimentul de ieri. VIDEO TVR: