ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pandemia a scăzut temperatura Lunii. Este cel mai nou anunț făcut de specialiști legat de efectele pandemiei, care se pare că sunt din ce în ce mai ieșite din comun. Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020, reiese dintr-un studiu publicat în Proceedings of the Royal Astronomical Society of the United Kingdom, conform Știripesurse.

Conform studiului, în lunile aprilie și mai 2020, când aproximativ 2,9 miliarde de oameni au fost obligați să stea acasă, temperatura suprafeței Lunii a scăzut cu până la 2 grade Celsius comparativ cu aceeași perioadă din anii anteriori și următori, conform TF1 Info, scrie Mediafax.

„Am observat o schimbare a temperaturii nocturne” de aproape 2 grade Celsius, afirmă cercetătorii.
Echipa de cercetare a analizat datele de temperatură de pe șase locații diferite de pe fața vizibilă a Lunii, folosind informații furnizate de Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) al NASA. Ei au comparat aceste date pentru perioada 2017-2023, identificând scăderea anormală în timpul vârfului pandemiei.

Cercetătorii explică acest fenomen prin reducerea activității umane pe Pământ, care a dus la o scădere a radiațiilor termice emise de planeta noastră. Luna, care nu are atmosferă, este sensibilă la aceste schimbări de radiație venite de pe Pământ.

„Studiul nostru arată că modificările radiației terestre au o influență măsurabilă asupra suprafeței Lunii, vizualizată printr-o scădere anormală a temperaturilor nocturne de la suprafața lunii între aprilie și mai 2020", susțin autorii studiului.