ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recent, cercetătorii Universității din Ben Gurion, Israel, din lipsă de ocupație, au dezvoltat un robot care combină anumite sisteme inteligente și care pot detecta dacă o persoană poartă mască la intrarea într-o clădire. Robotul este în așa fel construit, încât, dacă masca lipsește, vă va ruga respectuos să vă puneți masca sau, în caz contrat, să părăsiți incinta.

Pentru că investiția robotului nu s-ar fi meritat, conducerea Universității i-au mai atribuit câteva funcții simpaticului robot. Astfel, acesta va putea aduce medicamente pacienților din spitale și, totodată, va putea avea grijă de vârstnici sau îndruma pacienții spre malluri sau aeroporturi, informează Știri pe surse și Agerpres.

Cea mai importantă funcție a robotului este, evident, detectarea măștii. Nu doar că va detecta prezența acesteia, ci va observa dacă masca este poziționată ”corect”, și anume: acoperind nasul și gura. Robotul ar putea chiar solicita persoanei în cauză să-și potrivească mai bine masca pe față.

Robotul este rezultatul unei îndelungate cercetări a faimoasei Universități din Israel, Ben Gurion, care s-a mai ocupat în trecut cu: invenții, precum tratamentul  pe bază de iaurt pentru holeră.