ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ilustrația bancului conform căruia va trebui să purtăm mască și la ceafă, după pandemie, ca să ni se îndrepte urechile după atâta „responsabilitate”, o dă chiar „Comandantul Acțiunii”!

Raed Arafat a participat vineri, 4 decembrie, la „briefing-ul de presă” de la finalul ședinței de Guvern. El a anunțat adoptarea hotărârii CNSU, în baza căreia s-a emis modificarea Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, astfel încât pe 6 decembrie se reinstituie temporar libertatea de circulație a persoanelor, în vederea participării lor la alegerile parlamentare. Totodată, se redeschid temporar piețele în spații acoperite, care fuseseră închise în noiembrie ca măsură suplimentară o dată cu a șasea prelungire a stării de alertă din 2020.  Șeful DSU a ținut să puncteze o noutate: persoanele care se întorc în țară din zonele care necesită carantinare nu vor fi supuse carantinării dacă au fost infectate cu coronavirus în ultimele 90 de zile și pot dovedi acest lucru printr-un act medical, cu condiția ca infecția să nu fie depistată în ultimele 14 zile, perioadă în care purtătorii necesită izolare.