ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La finalul slujbei oficiate pentru resfințrea Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel, P.S Antonie, episcop de Bălți, a înmânat „Candela Neamului Românesc” preoților care slujesc la Rădășeni. Candela i-a fonst înmânată preotului Constantin Aioanei, iar motivul pentru care a făcut acest gest emoționant, explică chiar P.S Antonie: 

„Obișnuiesc ca acolo unde slujesc prima Sfântă Liturghie să las câte o candelă. Aici este Candela Unității Naționale, cu îndemnul ca preoții de aici și credincioșii să aibă grijă să ardă această candelă pentru neamul nostru românesc, și, bineînțeles să ne pomenească și pe noi, și Basarabia.”, a rostit în discursul său P.S. Antonie. „Basarabia este pământ românesc! Și voi, fraților de aici, când vă rugați seara sau dimineața să spuneți o rugăciune pentru Basarabia. Dumnezeu va auzi rugăciunile noastre și cu siguranță vom putea trăi un alt moment așa cum a fost cel din anul 1918.”, potrivit Cronica de Fălticeni.

Pe lângă aceasta, episcopul de Bălți a ținut să puncteze că Basarabia este pământ românesc, inițiativă care a fost aplaudată de cei prezenți. Totodată, preoții parohi din Rădășeni au mai primit și un dar de la Patriarhul Daniel prin intermediul episcopului vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, P.S Timotei, o cruce pentru binecuvântarea credincioșilor.