ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimii ani, San Francisco devenise faimos pentru străzile sale pline de șobolani, fecale și ace de seringă de la drogați. Acum, citadela progresistă lansează un nou experiment.

În octombrie, municipalitatea din San Francisco va începe să ofere indivizilor considerați foarte periculoși prime lunare de câte 300 de dolari, pentru a nu mai împușca pe nimeni sau pentru a nu mai ajunge în situația de a fi ei împușcați, informează San Francisco Examiner.

Participanții selecționați pentru acest program vor putea câștiga suplimentar până la încă 200 de dolari lunar, prin respectarea unor condiții, cum ar fi participarea la un interviu de angajare, supunerea la o perioadă juridică de probă sau întâlnirea regulată cu un mentor
.
Programul „Bani pentru Criminali” are un nume oficial mult mai inspirațional: „Burse pentru continuarea visurilor”.

„Știm că 500 de dolari la San Francisco nu constituie o sumă importantă de bani”, declară Sheryl Davis, susținătoare a programului și directoare executivă a Comisiei pentru Drepturile Omului din cadrul municipalității. 
„Însă dacă este suficient pentru a-ți permite să stai de vorbă cu oamenii și de a-ți face un plan de viață, atunci este enorm.”

Nu este pentru prima dată când un oraș american încearcă să reducă violența armată mituindu-i pe criminali. Un program similar se desfășoară la Oakland, unde tinerilor adulți li se oferă până la 300 de dolari pentru respectarea unui set de condiții.

Noutatea adusă de San Francisco este că programul oferă o sumă de pornire de 300 de dolari lunar fără a se monitoriza respectarea vreunei condiții.

În octombrie, programul va începe cu 10 persoane, urmând ca până la sfârșitul anului să se extindă cu alte 30 de indivizi de mare risc.

Municipalitatea a angajat deja doi mentori.

Programul din San Francisco este finanțat din fonduri realocate de la poliție, conform revendicărilor Black Lives Matter.

Bizara inițiativă are loc pe fondul creșterii dramatice a numărului de focuri de armă trase pe străzi.

De aproximativ două ori mai multe persoane au fost împușcate mortal în San Francisco anul acesta, până la sfârșitul lui iulie, comparativ cu perioadele similare ale anilor 2020 și 2019.