ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facultatea de Teologie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța organizează, în perioada 20 - 21 iunie 2024, cea de-a X-a ediție a conferinței internaționale „Religie, Cunoaștere, Societate – Homo religiosus and homo technicus: discontinuities or congruencies?”, informează Cuget Liber din Constanța.

Potrivit organizatorilor, deschiderea manifestării are loc la Sala Seneca a Hotelului Ramada din Constanța și la eveniment participă între alții acad. prof. univ. dr. Mircea Dumitru (vicepreședinte al Academiei Române / Universitatea din București).

Universitatea „Ovidius” este condusă de rectorul Dan Marcel Iliescu, care a câștigat recent, pentru a doua oară, alegerile în care a candidat singur. Poreclit „rectorul-plagiator”, Dan Marcel Iliescu a fost dovedit cu această calitate de presa de investigații - ANCHETA - DOCUMENT - AICI

Mircea Dumitru, fost angajat Humanitas și ministru al ratatului MISA-LGBT-ist Dacian Cioloș, a fost dovedit de presă ca colaborator al Securității, mai precis turnător. CNSAS a confirmat această calitate și actualul vice-președinte al Academiei (!) se află în proces la Curtea de Apel pe acest subiect.

Conform EVZ, CNSAS a confirmat că fostul ministru al Educației, Mircea Dumitru, a colaborat ca turnător cu Securitatea din vechiul regim comuist. Informația a fost dezvăluită, în premieră, de „Evenimentul zilei”, în octombrie 2016, dar a fost negată vehement de fostul membru al Guvernului Cioloș. Concret, Mircea Dumitru a afirmat că nu a colaborat niciodată cu Securitatea. El a fost apărat vehement de ziariciul Mircea Marian.

La nouă luni după ce jurnalista Simona Ionescu de la „Evenimentul zilei” a scris, în premieră, că Mircea Dumitru, pe atunci ministru al Educației, a colaborat cu Securitatea din vechiul regim comunist, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a făcut public un document care aduce lămuriri referitoare la acest subiect, negat vehement de fostul membru al Guvernului Cioloș.

Astfel, o adeverință postată pe site-ul CNSAS datată cu 04.07.2017 și publicată pe siteul CNSAS pe data de 17 iulie 2017 atestă faptul că „domnul Dumitru Mircea a fost recrutat de către Securitate în scopul încadrării informative a studenților din Facultatea de Filozofie din București și a semnat la data de 23.10.1980 un Angajament, olograf, fiindu-i atribuit numele conspirativ Negulescu II”.

Documentul mai specifică faptul că, la fila nr. 5 din dosar, se regăsește o notă de relații nedatată, olografă, în care Dumitru scrie că se află în relații apropaite cu Ș.M, S.M, C.L.F și O.I.R..

CNSAS mai precizează că Mircea Dumitru „a avut un aport informativ scăzut, furnizând doar 5 note informative cu valoare pentru organele de securitate”.

Adeverința face referire, totodată, la o notă a Securității, datată 09.07.1983, în care se arată că fostul ministru al Educației „pe perioada colaborării a dat dovadă de solicitudine, furnizând informații utile muncii noastre”.

„Evenimentul Zilei” a scris, încă din octombrie 2016, despre faptul că Mircea Dumitru a colaborat cu Securitatea. În 2007, Mircea Dumitru a primit o adeverință de la CNSAS în care se scria că are Dosar de Rețea (numit cu indicativul „R”), adică de informator.