ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timpul unei audieri a Subcomisiei Judiciare a Camerei Reprezentanților privind armarea guvernului federal, care avea ca scop examinarea rolului guvernului federal în cenzurarea americanilor, democrații au votat pentru cenzurarea candidatului prezidențial Robert F. Kennedy Jr. după ce acesta a răspuns la atacurile din partea reprezentantului Stacey Plaskett (D-VI), susține Reclaim The Net.

În declarația sa de deschidere, Plaskett a pus la îndoială motivul pentru care republicanii au organizat audierea și l-a luat la țintă pe Kennedy. Ea l-a acuzat pe Kennedy că a folosit "un limbaj de tip hiper, suprauman, subuman" atunci când a discutat despre vaccinuri și imunitate și a lăsat să se înțeleagă că libertatea sa de exprimare nu ar trebui să fie protejată.

"Libertatea de exprimare nu este un absolut", a spus Plaskett. "Curtea Supremă a declarat acest lucru".

Plaskett a continuat afirmând că investigarea conlucrării dintre Big Tech și cenzura guvernamentală este o încercare de a "intimida companiile de tehnologie și media pentru a închide ochii la conspirațiile extremiste de dreapta".

Kennedy a folosit timpul alocat declarației sale de deschidere pentru a sublinia importanța Primului Amendament și a indicat o scrisoare pe care peste 100 de persoane au semnat-o în încercarea de a-l scoate din audiere ca dovadă a "problemei pe care audierea încerca să o abordeze".

"Aceasta este o încercare de a cenzura o audiere", a spus Kennedy.

Kennedy a precizat că el personal a fost supus cenzurii Big Tech de numeroase ori și a adăugat că, de când și-a anunțat candidatura la președinție, a fost, de asemenea, "supus unei noi forme de cenzură care se numește propagandă țintită".

El a continuat spunând că peiorative precum "anti-vax", "antisemitism" și "rasism" i-au fost adresate cu scopul de a-l cenzura.

"Acestea sunt cele mai îngrozitoare și dezgustătoare peiorative și mi se aplică pentru a mă reduce la tăcere, deoarece oamenii nu vor ca eu să am acea conversație despre război, despre alimente, despre inflație, despre războiul împotriva clasei de mijloc din această țară, pe care trebuie să o avem", a spus Kennedy.

Într-o mișcare surprinzătoare, reprezentanta Debbie Wasserman Schultz (D-FL) a răspuns la comentariile pro-libertate de exprimare ale lui Kennedy făcând presiuni pentru a-l cenzura prin intermediul unei moțiuni.

Această moțiune a fost supusă la vot, iar democrații au votat apoi pentru a-l cenzura pe Kennedy în timpul acestei audieri în care acesta fusese invitat să vorbească despre cenzură.

Mai târziu, în timpul audierii, Plaskett a pus sub semnul întrebării "măsura cenzurii", deoarece una dintre postările lui Kennedy pe rețelele de socializare nu fusese retrasă și a continuat să se plângă de faptul că Kennedy a fost lăsat să vorbească.

Reprezentantul Thomas Massie (R-KY) i-a criticat pe democrați pentru că "neagă faptul că are loc cenzura, dar sugerează că sunt mai multe materiale care trebuie cenzurate". De asemenea, el le-a reproșat că au încercat să-l reducă la tăcere pe Kennedy în timpul unei audieri de cenzură. Massie i-a cerut apoi lui Kennedy să vorbească despre experiențele sale cu cenzura.

Kennedy a răspuns atacurilor lui Plaskett la adresa sa spunând că "fiecare afirmație pe care tocmai ați făcut-o despre mine este inexactă" și clarificându-și opiniile.

El i-a spus apoi lui Massie că termenul de "dezinformare" era folosit pentru a cenzura informații despre care Big Tech "înțelegea că sunt adevărate, dar pe care Casa Albă și alte agenții federale doreau să le cenzureze oricum din motive politice, deoarece contestau ortodoxiile politice"

Kennedy a continuat prin a descrie modul în care contul său de Instagram a fost cenzurat după ce a fost adăugat pe infama listă "Disinformation Dozen".
 
Această listă a fost întocmită de Center for Countering Digital Hate (Centrul pentru combaterea urii digitale), o organizație non-profit care "combate răspândirea urii și a dezinformării online", puternic amplificată de mass-media, și a fost folosită pentru a exercita presiuni asupra companiilor de tehnologie să cenzureze cele 12 persoane de pe listă. Facebook a respins premisa acestei liste Disinformation Dozen, dar a cenzurat totuși persoanele respective.

Când a venit rândul ei să îl interogheze pe Kennedy, Wasserman Schultz a încercat din nou să îl cenzureze, cerându-i președintelui Jim Jordan (R-OH) să îl dezinvită pe Kennedy și tăindu-l pe Kennedy când acesta a încercat să răspundă la atacurile ei la adresa sa.

Reprezentantul Gerry Connolly a afirmat că fostul director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), Dr. Anthony Fauci, ale cărui opinii au fost puternic amplificate de Big Tech și de mass-media tradiționale în timpul Covidiei, a fost cenzurat. De asemenea, el a descris audierea ca fiind o "distopie orwelliană" și a apărat "măsurile de protecție... pentru a elimina dezinformarea cu privire la vaccinuri și la natura virusului și... măștilor".
Reprezentantul Mike Johnson (R-LA) a făcut apel la democrați și i-a acuzat că au încercat să "intimideze și să defăimeze martorii noștri și să încerce să le ascundă opiniile".

El a adăugat: "De fapt, au început audierea cu o moțiune pentru a-i împiedica să depună mărturie. Nu puteți inventa așa ceva".