ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lumea fitness-ului este în doliu la pierderea lui Paul Poloczek, culturist profesionist polonez, care a decedat la vârsta de 37 de ani, potrivit soției sale, Katherin DeNev. Cauza morții lui nu a fost încă dezvăluită, transmite TMZ.

Katherin a împărtășit vestea tristă într-o postare pe rețelele de socializare, spunând: „Culturismul a fost viața ta. Nu ești uitat, trăiești în inimile noastre. Te vom iubi pentru totdeauna", a mai adăugat ea.

Paul lasă în urmă și o fiică mică.

Încă nu este clar cum a murit culturistul profesionist, nici soția sa și nici medicii nu au confirmat public cauza morții. Poloczek s-a născut în Polonia și și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Germania, scrie The Sun.

Ultima dată a fost văzut public la Campionatul Mondial din Germania, pe 28 mai 2022, potrivit Generation Iron.

Paul, inițial jucător de fotbal, s-a îndrăgostit de haltere în adolescență și în cele din urmă a decis că vrea să devină profesionist. La 17 ani, Poloczek a câștigat prima sa competiție de culturism din Campionatul Junior. De acolo, a continuat să câștige sau să se claseze pe locul întâi la alte câteva competiții.

Apoi, în 2017, Paul și-a câștigat cardul de profesionist după ce s-a clasat pe primul loc la concursul de culturism Arnold Classic Amateur, un eveniment prestigios pentru orice concurent de culturism. În 2021 la concursul Europa Pro s-a clasat pe locul 16, mai scriu sursele citate.

Poloczek este cel mai recent culturist de profil înalt care a murit în ultimele luni și se adaugă deja unei liste care începe să crească, scrie Daily Mail.

Moartea sa vine la o lună după ce colega sa culturistă Stacey Cummings a murit subit, în somn, la doar 31 de ani.

Născută în Florida, mama a doi copii, ea a început culturismul în 2013, obținând certificarea ca profesionistă a Federației Internaționale de Culturism și Fitness doar trei ani mai târziu, în 2016.

Moartea ei neașteptată a venit, de asemenea, la doar o săptămână după ce Cedric McMillan, campionul Arnold Classic 2017, a murit în urma unui atac de cord la 44 de ani în timp ce se antrena pe o bandă de alergare, conform Daily Mail.

În februarie, culturistul Tom Prince a murit la 52 de ani în urma unui cancer, la doar câteva zile după ce vedeta Ashley Gearhart, în vârstă de 37 de ani, a murit tot în somn, din cauze rămase nedezvăluite.

În octombrie 2021, a murit culturistul George Peterson, tot la 37 de ani. Iar în noiembrie, câștigătorul competiției Mr. Olympia 2018 Shawn Rhoden a murit de un atac de cord la vârsta de 46 de ani, după moartea lui John Meadows de 49 de ani, în august, care a sucombat brusc după ce trecuse printr-un atac de cord provocat de două cheaguri de sânge.