ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru consecvența cu care luptă împotriva imigrației ilegale, Ungaria a devenit ținta unei salve de atacuri juridice din partea Comisiei Europene, scrie evz.ro
 
Comisia Europeană a demarat în decembrie 2015 o primă procedură de „infrigement” (infracțiune) împotriva Budapestei, în ceea ce privește condițiile de acordare a azilului pentru imigranți.

Pentru că nu a considerat satisfăcător răspunsul dat de Ungaria, CE i-a adresat în decmebrie 2017 un aviz motivat (adică o cerere formală de a se conforma regulilor UE).

„După ce a analizat răspunsul (...) Comisia consideră că majoritatea preocupărilor relevate nu au fost încă abordate și a decis așadar să formuleze un recurs împotriva Ungariei la Curtea de Justiție a Uniunii Europene”, precizează un comunicat al Bruxelles-ului. Aceasta este ultima etapă a procedurii de infracțiune, care în anumite cazuri se poate solda cu sancțiuni financiare.
 
Joi, 20 iulie, Comisia Europeană a deschis o nouă procedură de infrigement împotriva Ungariei. Ea i-a trimis o scrisoare de somație în legătură cu noua legislație maghiară „care consideră infracțiuni penale activitățile de sprijinire a cererilor de azil și de ședere și restrânge dreptul de a solicita azilul”, a precizat o purtătoare de cuvânt a Comisiei.