ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Claudia Marcu, jurnalist al Ziarului Național, a sesizat pe facebook că ziarul de știri prahovene, ph-online.ro a copiat integral, începând cu poza, lead-ul și chiar întreg textul, articolul semnat de Marcu în Ziarul Național.

"Ph-online, furtul se pedepsește! Oficial va anunț ca veți fi acționați în instanta. Pentru toate materialele furate din ziarul Național", a declarat Marcu pe pagina de facebook.

Citarea sursei ține, în primul rând, de normele deontologice ale meseriei de jurnalist, fără o citare corectă, articolul în cauză(copiat) va scădea verosimilitatea site-ului care l-a publicat și va atrage, de asemenea, consecințe de natură juridică, după cum a menționat și Claudia Marcu.

Articolul semnat de Marcu," Angajații din Sănătate cer despăgubiri pentru efectele adverse ale vaccinului", a fost publicat în data de 03.05.2021, în Ziarul Național. În următoarea zi, la 8:30, articolul apărea și în ziarul de știri prahovene, ph-online.ro, copiat integral.
 
 Articolul publicat în Ziarul Național
 
 
 
 
 
 Articolul publicat în Ph-online