ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul SUA investește bani în inițiative LGBT în școlile din SUA, precum și în țări din Belarus, Nigeria și China.

În ultimii trei ani fiscali, 4,1 miliarde de dolari din banii federali ai contribuabililor au fost direcționați către inițiativele LGBT din Statele Unite și din întreaga lume, a dezvăluit o investigație a Epoch Times.

De la 1 octombrie 2020 și până la 30 septembrie 2023, guvernul american a acordat peste 1.100 de granturi pentru a finanța proiecte de promovare a LGBT în întreaga lume, potrivit unei analize a unui site de cheltuieli federale.
 
Domeniul de aplicare al proiectelor variază foarte mult.

Planurile de a crea un "spațiu sigur pentru ca tinerii și adulții LGBTQ să caute sprijin și resurse" au obținut un grant de 1,8 milioane de dolari din partea guvernului american în 2022 pentru Centrul de viață LGBT din Norfolk, Virginia.

O propunere pentru încurajarea "diversității, echității și incluziunii la locul de muncă și în comunitățile de afaceri din Serbia prin promovarea abilitării economice și a oportunităților pentru persoanele LGBTQI+ din Serbia" a fost, de asemenea, un plan câștigător. Pentru a-l finanța, guvernul SUA a acordat grupului activist sârb Grupa Izadji un grant de 500.000 de dolari.

Un grup de activiști armeni, Pink Human Rights Defender, a primit 1 milion de dolari din partea Statelor Unite "pentru a împuternici comunitatea LGBTI" din Armenia, o țară mică, vecină cu Turcia.

Site-ul privind cheltuielile federale poate fi filtrat pentru a afișa intrările care includ anumite cuvinte-cheie. O listă de plăți filtrată prin utilizarea cuvântului-cheie "LGBT" include 1.181 de granturi, 31 de împrumuturi și nouă plăți directe în ultimii trei ani fiscali.

În general, în cursul ultimului an fiscal care s-a încheiat la 30 septembrie, guvernul a acordat 454.821 de subvenții.

Subvențiile guvernamentale pot fi plăți directe către grupuri care sunt nerestricționate sau pentru o anumită utilizare. Împrumuturile federale pot fi rambursate pe perioade lungi de timp la rate scăzute ale dobânzii.

Dintre subvențiile legate de cuvântul cheie "LGBT", plățile individuale de cel puțin 1 milion de dolari au totalizat peste 3,7 miliarde de dolari în total. Multe alte granturi mai mici au fost acordate, de asemenea, pentru inițiative LGBT.

Filtrarea listei pentru granturile care au inclus cuvântul "transgender" a generat 574 de intrări. În această categorie, subvențiile care au plătit cel puțin 1 milion de dolari au totalizat aproape 478 de milioane de dolari.

Un cercetător independent, care a cerut să rămână anonim, a urmărit modul în care guvernul federal cheltuiește banii pe granturi legate de ideologia de gen.

El a început această activitate atunci când a fost concediat de la locul de muncă din domeniul petrolier în prima parte a pandemiei COVID-19. După ce a făcut câteva săpături, a fost șocat să afle că, în timp ce el și prietenii săi au primit puțină ajutor de la guvernul federal, banii contribuabililor au fost investiți în cauze ale activiștilor LGBT, a spus el.

"Pur și simplu nu mi-a venit să cred", a spus el.

El lucrează acum la o companie petrolieră de stânga din punct de vedere politic, iar superiorii săi ar obiecta probabil la modul în care își prezintă acum descoperirile pe rețelele de socializare, a declarat el pentru The Epoch Times.

"Aș putea scrie timp de 20 de ani doar despre banii care au fost deja cheltuiți în ultimii trei sau patru ani", a spus el. Muncitorul petrolier devenit investigator își împărtășește descoperirile pe X sub pseudonimul Randoland.us.

O căutare în cadrul Departamentului de Educație a scos la iveală o subvenție în curs de desfășurare plătită Universității Emory pentru ca cercetătorii să studieze "efectele asupra mucoasei rectale ale terapiei hormonale transsexuale în rândul femeilor transsexuale din SUA și Thailanda", a confirmat The Epoch Times.

Proiectul a început în 2019, cu o dată de finalizare prevăzută pentru iulie 2024. Potrivit site-ului guvernamental, cercetătorii vor primi aproape 3,5 milioane de dolari din partea guvernului american pentru a face această lucrare.

Proiectul este încadrat în categoria "cercetare în domeniul alergiilor și al bolilor infecțioase", cu scopul declarat de a "ajuta instituțiile publice și private non-profit și persoanele fizice să stabilească, să extindă și să îmbunătățească cercetarea biomedicală și formarea în domeniul cercetării în domeniul bolilor infecțioase și în domenii conexe", potrivit site-ului federal de cheltuieli.

Unele granturi mici se concentrează pe studii care examinează părți la fel de mici ale populației.

Unul dintre beneficiarii de granturi examinează efectele alcoolului asupra violenței partenerului intim în cazul adulților transsexuali și al adulților care nu se conformează cu genul, a confirmat The Epoch Times.

Un proiect 2023 a primit aproape 350.000 de dolari de la National Endowment for the Humanities (NEH) pentru a traduce "Homosaurus" - un tezaur de termeni LGBT - în spaniolă.

Site-ul Homosaurus include definiții pentru termeni sexuali precum: "Homosaurus": "sex anonim", "filme porno aromantice", "pederaști", "sexualitatea copiilor" și "copii homosexuali".

Homosaurus a reclasificat ca "fetișuri" cuvintele "gerontofilie", "efebofilie" și "hebefilie", cuvinte grecești care semnifică atracția sexuală față de persoanele în vârstă, persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani și, respectiv, copiii cu vârste între 11 și 14 ani.

The Epoch Times a contactat NEH în legătură cu subvenția, dar nu a primit niciun răspuns.

Printre proiectele culturale LGBT din America care au primit finanțare se numără peste 333.000 de dolari pentru un "proiect de digitizare și acces la radio și televiziune LGBT".

Un altul a oferit 324.000 de dolari pentru cartografierea "spațiilor istorice LGBTQ prin intermediul ghidurilor de călătorie gay".

Un grant oferă un milion de dolari pentru Outright Action, un grup de activiști americani dedicat acțiunilor LGBT la nivel global. 

Unul dintre aceste granturi oferă 1 milion de dolari pentru Outright Action, un grup activist american care se dedică susținerii LGBT la nivel mondial și care activează în numeroase țări, printre care Nigeria, Africa de Sud, Uganda, Ucraina, Filipine, Iran și China.

O altă subvenție plătește o "biografie socială a dorinței de a fi de același sex în Irlanda postcolonială".
Unul oferă finanțare pentru a face o cronică a contribuțiilor la "dezvoltarea identității de gen" în rândul adolescentelor belaruse din familii vulnerabile.

Inițiative LGBT în școli

Printre subvențiile guvernamentale pentru LGBT acordate școlilor americane se numără 1,4 milioane de dolari pentru Boston College, pentru a studia "mecanismele de promovare a sănătății în rândul tinerilor de diferite genuri prin intermediul alianțelor gay-straight". Subvenția a finanțat promovarea cluburilor de alianțe gay-straight în școlile gimnaziale și liceele din Massachusetts.

"Guvernul federal se folosește de procesul de acordare a granturilor pentru a schimba cultura și climatul din școlile publice americane", a declarat Tiffany Justice, co-fondatoare a Moms for Liberty, pentru The Epoch Times.

În experiența sa ca membru al consiliului școlar local, doamna Justice a văzut cum grupuri de activiști finanțate de guvern au condus capturarea ideologică a școlilor, a spus ea.

"Subvențiile merg către "parteneri comunitari", iar "partenerii comunitari" intră apoi în școală și lucrează pentru a schimba procedura în școli" pentru a favoriza și a preda viziunile activiste LGBT asupra lumii, a spus ea.
Guvernul federal urmărește această politică de "revoluție culturală" împotriva voinței majorității americanilor, a spus doamna Justice.

Un sondaj recent realizat de grup a arătat că peste 70% dintre americani doresc ca școlile să predea abilități educaționale de bază și nu doresc ca în sălile de clasă să se predea ideologia de gen sau orientarea sexuală, a mai spus dna Justice.

Cu toate acestea, banii curg către aceste proiecte.

Departamentul de Educație al SUA (DOE) a acordat 1,2 milioane de dolari pentru "centrele de mândrie LGBTQIA+" din cadrul San Diego Community College District.

Un alt grant al DOE, în valoare de aproape 1,6 milioane de dolari, a fost acordat pentru "nevoile de sănătate mintală în școli indigene, LGBTQIA+, rurale și insuficient deservite" din Dakota de Nord.

The Epoch Times a contactat DOE, dar nu a primit niciun răspuns.