ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hristos s-a Înălțat!

Am mers la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului spre slava Eroilor întregului Neam Românesc, ce leagă pământul cu sânge de Cerul la care s-au ridicat sufletele lor!

În marea lui milostenie, Dumnezeu ne face dreptate și în această viață. Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, jud. Harghita, a clasat dosarul de urmărire penală (Dosar 573/281/P/2020) pentru incitare la ură și discriminare, deschis ca urmare a plângerii făcute împotriva mea de Partidul Civic Maghiar având ca obiect o înregistrare video făcută de mine în cimitirul comunei Ditrău, Harghita si postată pe fostul cont de Fb. șters între timp de cenzură, referitoare la procesul de maghiarizare și de prigonire a românilor din localitatea respectivă în timpul Dictatului de la Viena.

Ideea era că liderii respectivului partid mă acuzau că mint și prin urmare incit la ură si discriminare. Domnul Prim-Procuror din cadrul Parchetului a avut însă o altă opinie, organele de anchetă documentându-se temeinic în acest caz. Vom reveni atât asupra acestui subiect cât și la Ditrău (numele vă sună cunoscut datorită ”incidentului” cu brutarii din Sri Lanka).

Chestiunea cu dosarul clasat, trebuie pusă de fapt într-un context mai larg. Unii lideri politici din PCM și UDMR pentru a-și acoperi și ”scuza” politica lor autonomistă recurg la strategia de a ne arăta pe noi cu degetul ca fiind extremiști, intoleranți, rasiști etc. Am avut până acum 3 dosare de urmărire penală deschise ca urmare a plângerilor acestor politicieni sau sefi de asociații, unul dintre ele fiind din cauza recitării poeziei ,,Doina” de Mihai Eminescu la o manifestare a Asociației Calea Neamului. Două au fost clasate, faptele de incitare la ură si discriminare considerându-se de către justiție că nu există.

La al treilea astept încă răspuns, fiind convins că și acesta va fi favorabil mie, fiind direct legat de primul meu dosar la Consiliul Național de Combaterea Discriminării, unde Curtea de Apel Mureș m-a găsit deasemenea nevinovat.

Toate aceste plângeri penale și reclamațiile la CNCD au fost făcute după ce Asociația Calea Neamului a organizat Ziua Eroilor la Valea Uzului în 2019, 6 iunie, împreună cu alte asociații din țară. Vă readuc aminte pe scurt ce s-a întâmplat înainte și în jurul datei de 6 iunie. Un grup de etnici maghiari a învelit cele 52 de Cruci și Monumentul ridicate de primăria Dărmănești în pungi negre, profanându-le. Acestea au fost înlăturate de ”paznicii” cimitirului a doua zi. Personal semnalasem situația tensionată de la Valea Uzului cu vreo 2 luni înainte, ducând în acest sens o campanie pe internet, sesizând prin aceasta că liderii UDMR negociază cu factorii politici guvernamentali si parlamentari înlăturarea Crucilor si Monumentului.

Înainte cu vreo zece zile de Ziua Eroilor, Asociația Calea Neamului depune notificare la Primăria Dărmănești pentru organizarea Zilei Eroilor la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, începând cu ora 17, 6 iunie. Încă șapte organizații românești depun ulterior notificări în acest sens. Toate sunt avizate conform legii. După aceste notificări ale noastre, liderii UDMR din Covasna si Harghita, convoacă, fără nicio înștiințare către Primăria Dărmănești, de care apartine Cimitirul de la Valea Uzului, o ”sedință” chiar în cimitir, cu trei ore înainte de ora 17. Primarul din Sânmartin și presedintele Consiliului Județean Harghita, lider UDMR, leagă cu două zile înainte de Înălțare poarta Cimitirului cu lanțuri, Primăria din Sânmartin ”producând” un ”program” de vizitare a Cimitirului. Vine ziua de 6 iunie. Presedintii celor două consilii județene, Covasna și Harghita organizează un lanț uman în jurul porții de acces în Cimitir. Trece ora 17. Lanțul uman format de aprozimativ 200 de persoane este tot în fața porții. Asadar manifestarea organizată de liderii UDMR, care oricum nu avea niciun aviz de la primăria orasului de care apartine cimitirul, se transformă într-o contra-manifestație, fapt ilegal.

Revolta în fața tuturor acestor sfidări, aduce în fața Cimitirului Internațional al Eroilor de la Valea Uzului 5000 de români. Bineînțeles că nici așa zisul lanț uman și nici cel cu lacăt pus de seful UDMR Harghita nu i-a putut opri pe români să-i comemoreze pe Eroii din Primul Război Mondial. Raportul de forțe a fost de 200 la 5000. Cu tot acest raport si cu toate aceste sfidări, niciun om din ”lanțul uman” nu a fost rănit, iar pe filmări se vede foarte clar cum președintele Consiliului Județean Harghita pleacă frumos de acolo, cam supărat ce-i drept, printre miile de români, fără să i se atingă niciun fir de păr din cap. Așa zisele violențe împotriva cetățenilor de etnie maghiară, trâmbițate de diferite canale media nu au existat. Organele de ordine nu au amendat niciun organizator, amenzi pentru manifestările ilegale primind membrii UDMR în schimb.

Manifestarea noastră a decurs mai apoi într-un cadru solemn, civilizat, așa cum s-a întâmplat de fapt și în anii ulteriori, cu toate împotrivirile diverse care s-au exercitat din partea cealaltă. Propaganda media din Ungaria și sateliții de la noi, din 2019 încoace contraatacă realitatea, făcându-ne extremisti, intoleranți, provocatori. Pe ce se bazează? Pe faptul că la Valea Uzului au loc slujbe de pomenire pentru eroii care au făcut România Mare? Pe faptul ”extremist” că tinerii de la Resurrectio în frunte cu profa lor, Gabriela Biea, cântă melodii patriotice si sunt prea multe steaguri tricolore românesti? Pentru că avem bannere cu Harta Țării?

Exact la fel s-a întâmplat si de Trianon la Sfântu Gheorghe. O anumită presă si domnul primar au tunat si fulgerat cu extremistii români...dar din nou, de ce extremisti? Din cauză de Tricolor? De cântece? De aniversare a Trianonului? De Parastas pentru Eroi? Care extremism când nu s-a strigat nicio lozincă împotriva cuiva? Este extremism că la Sfântu-Gheorghe vin moldoveni, olteni, bucureșteni? Dar de ce domnule primar nu pot veni?

Culmea, după ce acestia au plecat, a apărut steagul Ungariei pe soclul Statuii lui Mihai Viteazu, vopsit acolo probabil datorită unei anumite educații, propagande, care nu are "nicio" legătură cu autonomia, nici cu extremismul nici cu încălcarea Constituției! La fel si cu steagurile din 15 martie. Nu e nicio problemă cu acestea si nici cu manifestările Consiliului Național Secuiesc din 4 iunie. Dar...era să uit, nu e nicio problemă de extremism cu 1 Decembrie 2015 când niște oameni de la HVIM au vrut să ne arunce în aer cu câteva bombe artizanele, fiind si condamnați de justitie pentru fapta lor încadrată la acte teroriste...iar unii care mă tot reclamă pe la CNCD au organizat chiar și demonstrații pentru eliberarea lor.

Asadar, se observă un mod de lucru la unii lideri ai acestei politici; actele de încălcare a Constituției României si implicit impotriva statului național, unitar, indivizibil si independent, pentru a fi în regulă și ”înghițite” de o parte din media si nu numai, se desfășoară operațiuni de intoxicare, manipulare, prin care acțiunile de afirmare a identității naționale românesti, întotdeauna, într-un perfect cadru pașnic, implicit legal, sunt prezentate ca fiind incitare la ură si discriminare.

Până una alta, noi ne vedem de drum, iar acesta este Calea Neamului Românesc! Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința lui! Astăzi, la Valea Uzului, un Cimitir de unde Eroii ne strigă să fim prezenți! Un Cimitir de Eroi care a adus în munți 5000 de români!

Mare e Dumnezeu!