ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre câștigătorii Concursului nostru de fotografie Dulce Românie, etnologul și fotograful Valeriu Leonov din Tulcea, a avut amabilitatea să ne împărtășească, special pentru cititorii ActiveNews, o minune despre ajutorul Sfântului Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei și o a doua pe care a studiat-o foto/video, cu același mare Sfânt tămăduitor. Iată istoria lor:

În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin.

În ziua de 12 decembrie se sărbătorește Sfântul Ierarh Spiridon – Episcopul Trimitundei, mare făcător de minuni, cel care în anul 325, la primul sinodul ecumenic de la Niceea, a arătat în chip minunat ce înseamnă unitatea și diversitateaSfintei Treimi, strângînd în mână o cărămidă, din care a ieșit apă, în partea de jos și foc în partea de sus.

Sfântul Ierarh Spiridon este un sfânt foarte iubit de credincioși, pentru că a izbăvit din multe boli și necazuri pe cei care i-au cerut ajutorul.

Nadia Comăneci, Sanda Ladoși, Andreea Marin, Iuliana Marciuc și Diana Lăscărescu, sunt doar câteva dintre femeile care i-au cerut ajutorul, pentru a aduce pe lume copii.

Dar iată că și la Tulcea Sfântul Ierarh Spiridon a făcut o minune pe care o voi povesti în acest articol.

Soțul Nicoletei G., un prieten de-al meu, la o săptămână după hramul Bunei Vestiri – 2014 , a venit la mine, la strana bisericii Buna Vestire, în timpul Sfintei Liturghii ca să îmi spună despre o minune săvâșită de Sfântul Ierarh Spiridon, cu soția sa, care era foarte grav bolnavă.

Nicoleta G., de 37 de ani, din Tulcea, în luna februarie 2013, a avut o durere puternică la genunchi. În urma investigațiilor medicale efectuate, a descoperit că are o leziune de ligament încrucișat de gradul 2.

Dupa tratamentul dat de către medici, durerea s-a accentuat si mai tare coborând pe ambele picioare, în paralel căpătând și o gastrită în urma căreia a slăbit, într-un timp foarte scurt 8 kg, nemaiputându-se deplasa din pat, din cauza durerii.

Nu putea sta nici pe scaun, nici în picioare, mai mult de 3 minute.

Echipa de pe Salvare venea la ea din două în două zile, spunându-i că nu are ce să-i facă, decât calmante.

Durerile erau foarte puternice și aproape continue zi și noapte, iar cu scurte reprize, crede Ghiță N., probabil că dormea maxim 2 ore din cele 24, câte are o zi.

Mereu avea senzația că nu va mai apuca zorii zilei următoare.

A continuat investigații mai amănunțite cu RMN de coloană, la medici din Tulcea, Constanța – Spitalul Județean și Spitalul Militar – București, în urma cărora a descoperit că mai are: în două locuri protruzii discale, hernie de disc, la jumătatea coloanei scolioză și 6 vertebre deshidratate. Aceasta este mărturia ei:

,,Doctorița de la Sanatoriul din Mangalia care m-a consultat pentru recuperare a rămas uimită de simtomele pe care i le comunicam: ,,mă mănâncă pe coloană” spunându-mi ,,că din punct de vedere medical o depășește”.

Durerile erau de intensitate de gradul 10 pe picioare și pe ambele mâini.

Toți medicii care m-au consultat mi-au spus că nu mai au ce să-mi facă, deoarece coloana nu era aliniată în mușchi.

Cu toate procedurile pe care le-am efectuat, exerciții și tratamente cu ,,punga”, nu au dat nici un rezultat pozitiv, durerea era la fel.

Am mai fost si la un alt spital din Bucuresti, privat, Bio Ortoclinic pentru elongatie si chiroterapie, dar rezultatele au fost minime.

După toate aceste investigații, medicii mi-au recomandat să merg mult, cu dureri cu tot. Dacă am văzut că tratamentele medicilor nu dau roade, am început să merg zi de zi, cu dureri de neinchipuit pentru cine nu a avut așa ceva, la Sfânta Biserică, la Sfintele Masluri, rugându-mă că nu mai vreau să trăiesc din cauza durerilor.

Eu mergeam și înainte la biserică, dar nu atât de des ca în momentul de față. Un preot mi-a dat ulei sfințit, de la Sfântul Ioan Rusu din Grecia, ca să mă ung pe coloana, să citesc rugăciuni și acatistul Sfântului Ioan Rusu.

Urmând sfaturile părintelui, durerile au maiscăzut puțin, din intensitate.

După terminarea a 40 de zile de citit acatistul Sfântului Ioan Rusu, mi-a apărut în vis Sfântul Ioan Rusu spunându-mi că boala pe care o am eu, el nu o poate vindeca. Am început să cer de la Dumnezeu un alt mijlocitor pentru vindecare. La scurt timp mi s-a întâmplat minunea de la Icoana Sfântului Ierarh Spiridon, de la biserica Buna Vestire din Tulcea, în data de 25 martie 2014, de Hramul Bunei Vestiri.

Am înțeles atunci că Dumnezeu mi-a dat mijlocitorul de care aveam nevoie ca să mă tămăduiesc de suferința mea.

Rugându-mă la Icoana Sfântului Ierarh Spiridon din biserica Buna Vestire și citind acatistul Sfântului zilnic mi-a apărut în vis Sfântul Spiridon care mi-a spus că boala mea mai dureaza 6 luni și că Bunul Dumnezeu îmi va trimite cele 7 ajutoare ca să mă vindec.

Îmi doream foarte mult să obțin ulei sfințit de la Sfântul Ierarh Spiridon, din Grecia, dar nu știam cum să procedez.

Si iată că Dumnezeu, din nou, s-a milostivit spre mine, păcătoasa și nevrednica și peste 2 săptămâni o persoana credincioasă i-a dăruit soțului meu ulei sfințit din Grecia (insula Corfu), de la Sfântul Ierarh Spiridon și puțin de la Sfântul Ierarh Nectarie, cu care m-am uns pe spate. Acea persoană nu a știut de boala mea și nici soțul meu nu i-a cerut vreodată să-i aducă ulei sfințit, ci pur și simplu ea s-a oferit să-i dăruiască.

Au trecut cele 6 luni și nu mai simt nici un fel de dureri pe mâini și nici pe picioare.

Cu ajutorul Lui Dumnezeu, al Maicii Domnului și al Sfântului Ierarh Spiridon Mare făcător de minuni, sunt pe drumul cel bun.

Permanent am simțit protecția Sfântului Ierarh Spiridon, la Sfintele Masluri și la rugăciunea care se face Sfânta Duminică, după terminarea Sfintei Liturghii.

În toată această perioadă, zilnic, dimineața, luam Sfânta Anafură, Aghiasmă și mă ungeam cu mir sfințit.

M-am spovedit și m-am împărtășit, o dată la două luni, pentru a mă ajuta la vindecare.

Au fost zile când am simțit că mi se desprinde coloana cu coaste cu tot și parcă o putere nevăzută o îndrepta și o așeza la locul ei.

În continuare nu am renunțat la rugăciunea zilnică, la acatistul Sfântului Ierarh Spiridon, pe lângă alte acatiste.

Acum, când m-am vindecat, am simțit că nu pot ține lumina sub obroc, că oamenii trebuie să afle, cât de grabnici ajutători și minunați sunt Sfinții noștri, ai credinței creștin ortodoxe, în aceste zile în care este atâta suferință peste tot în lume.”

Minunea de la Tulcea. Icoana originală și Icoana în timpul minunii. VIDEO AICI:

 

Închei acest articol prin a relata minunea pe care au trăit-o la biserica Buna Vestire, de Hramul Bunei Vestiri din Tulcea, în anul 2014, Nicoleta G. și soțul ei , în urma căreia au simtiț că Sfântul Ierarh Spiridon este cel trimis de Dumnezeu, ca să o ajute pe Nicoleta pentru a vindeca boala ei:

Soțul Nicoletei și-a dorit foarte mult să aibă o înregistrare video cu o slujbă arhierească, îndeosebi cu P.S. Visarion Episcopul Tulcii, față de care are un respect deosebit.

A considerat că de Hramul Bunei Vestiri este momentul cel mai potrivit pentru a filma aspecte din Sfânta Liturghie, mai ales pentru că are o mare evlavie la Maica Domnului.

Pe 25 martie dimineața, după ce a ieșit din tură, a venit la Sfânta Biserică Buna Vestire și a început să filmeze la un moment dat din balconul bisericii slujba religioasă.

Soția lui, Nicoleta, stătea în dreptul icoanei Sfântului Ierarh Spiridon, iar el filma din când în când și în acea direcție.

În timp ce filma nu a văzut nimic deosebit, dar ajungând acasă și uitându-se pe calculator a observat cum din icoana Sfântului Ierarh Spiridon, care este reprezentat în picioare, iese un cap mare, auriu, aproape în 3D, exact cât toată icoana, al unui bătrân cu barbă .

Capul este foarte clar, cu toate că a fost filmat cu o camera foto compact.

Am fost cu înregistrarea la un prieten, Florin Lature, cameraman de profesie, cu care am mărit imaginile de 400% pe un program video dedicat și am observat alte detalii surprinzătoare, uimindu-ne faptul că fizionomia bătrânului este în mișcare.

În duminica următoare, după Buna Vestire, soțul Nicoletei a venit la mine și m-a rugat ca eu să iau filmarea, să o cercetez și să o arăt oamenilor ca să se intărească în credință.

Foarte mulți credincioși au privit cu lacrimi în ochi această înregistrare deosebită.

De foarte multe ori căutăm minuni, mergând în locuri foarte îndepărtate, dar nu le știm pe cele care se află atât de aproape de noi, poate din puțina nostră credința, poate din îndoială, poate din ignoranță.

Fie ca Domnul nostru Iisus Hristos, Maica Domnului și toți Sfinții să ne întărească, să ne călăuzească și să ne ocrotească în calea noastră către mântuirea sufletului. Amin.

Valeriu Leonov 

Troparul Sfântului Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei

Soborului cel dintâi te-ai arătat apărător și de minuni făcător, purtătorule de Dumnezeu Spiridoane, părintele nostru. Pen­tru aceasta, cu femeia cea moartă în groapă tu ai vorbit și șarpele în aur l-ai prefăcut. Și când ai cântat sfintele rugăciuni, îngeri ai avut împreună cu tine slujind, preasfințite. Slavă Celui ce te-a preamărit pe tine; slavă Celui ce te-a încununat; slavă Celui ce lu­crează prin tine tuturor tămăduiri!