ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Cele două ediții ale DOSAR ROMÂNIA: Pacienții din linia întâi și Sechestrat printre morții vii documentează cu probe și mărturii iadul instaurat în România de aproape doi ani.”, semnalează public doamna Iolanda Stăniloiu, cu îndemnul de a transmite și altora cele două documentare, ceea ce și facem, felicitând realizatorii, care s-au luptat ca niște adevărați jurnaliști pentru a putea difuza pe TVR aceste dezvăluiri extraordinare, de prim interes public. 10 luni au trecut de la realizarea documentarului și până când realizatorul Răzvan Butaru a răzbit printre furcile caudine ale noii cenzuri pentru ca acesta să apară pe post, după cum puteți citi mai jos.

În februarie 2021, apărea în publicația online Critic Arad mărturia cutremurătoare a unui fost pacient, bolnav de covid, care stătuse mai bine de trei săptămâni internat în spitalul de la Grădiște, din Arad. CITIȚI Sechestrat printre morții vii [JURNALUL de A.T.I. al unui internat cu COVID la Arad]

Marian Coșeri: „Nu condamn oamenii din spital, nici măcar pe cei care mi-au măcelărit brațele și picioarele, ci sistemul care lasă să se întâmple așa ceva, făcând ca spitalele să fie ultimul loc unde îți dorești să fii salvat...”

Este povestea unui supraviețuitor, a unui „pacient din linia întâi”, care a trecut prin traume fizice și psihice greu de îndurat. Producătorul TVR Răzvan Butaru îl aduce în fața publicului pe Marian Coșeri, cel care a fost „Sechestrat printre morții vii”, într-un reportaj tulburător, care a fost prezentat la „Dosar România” duminică, 23 ianuarie, a transmis TVR 1 (VIDEO mai sus, cu prima parte în baza materialului nostru).

Redăm istoria realizării și apariției acestui documentar excepțional, așa cum a fost relatată de colegii noștri de presă de la Critic Arad:

„Pentru ca episodul SECHESTRAT PRINTRE MORȚII VII al seriei DOSAR ROMÂNIA (probabil, cea mai bună emisiune de publicistică și documentar, marca TVR), filmat la Arad la mijlocul lunii aprilie 2021, să apară aseară (23 ianuarie, 2022, ora 18.00) pe postul național oficial, jurnalistul de televiziune Răzvan Butaru a trebuit să treacă pe sub „furcile caudine” ale Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) și să „se bată cu zmeii”.

Ciudat-acceptabila (în termenii normalității vorbind) amânare i se „datorează” Izodorei Matei (între timp, mămică – să le dea Dumnezeu și copilului, și ei, sănătate!), medicul curant al lui Marian Coșeri câtă vreme a stat internat (cu forța!), rău tratat, perfuzat și chinuit ca-ntr-o pușcărie medievală pe secția A.T.I. Grădiște.

Fără nicio exagerare, a fost o LUPTĂ PENTRU LIBERTATEA CUVÂNTULUI cu zmeii pandemiei deghizați în îngeri cu halate albe.

Vedeți și Cine răspunde pentru consumul uriaș de morfină în secțiile Covid? Cazul Spitalului Județean de Urgență Arad, care a folosit 11.000 de doze la cele 54 de paturi de pe secțiile ATI

Din culise (sau, mă rog, o mare parte din ceea ce nu v-am putut spune până acum, din rațiuni juridice): Răzvan Butaru a vizitat-o la serviciu pe Izodora Matei, a interpelat-o și direct, și prin intermediari (șefii săi), solicitându-i opinia încă dinainte de a sta de vorbă cu Marian  –  asta pentru a șterge orice urmă / acuzație ulterioară de subiectivism din concepția (de altfel solidă… ultradocumentată în zeci de ani de presă) pe care o are despre sistemul medical din România la modul general, dar și pentru ca să ne verifice nouă informațiile direct de la „sursa zero”… adică să nu meargă neapărat pe „mâna noastră” (nu ne-am cunoscut personal înainte de apariția acestui subiect), lăsând deoparte impactul emoțional care l-a lovit odată cu citirea textului rămas de pe urma dacă nu unicului supraviețuitor al „lagărului ororilor” care (sperăm că) a fost odată ATI COVID GRĂDIȘTE… cel puțin singurul care știe să scrie dostoievskian în limba română.

Vedeți și Covidismul cu față (in)umană: Pacienți legați de pat, intubați cu forța, sedați dacă se agită. ATI, anticamera morții

Izodora Matei nu le-a răsuns la nicio întrebare lui Răzvan Butaru și echipei sale ACREDITATE LA NIVEL INTERNAȚIONAL SĂ PUNĂ ÎNTREBĂRI FUNCȚIONARILOR PUBLICI – fie ei și „îngeri albi ai covidului” – și nu le-a dat nicio declarație în afară de „orice dați despre mine, oriunde, vă dau în judecată!” (asta e esența – Răzvan are înregistrările). [În schimb și-a plătit „interviuri undercover”  în ziare argeate de sisten, în care se pupă singură și din „doctorul meu cu chip de înger”nu se scoate].

Și pentru că nu i-a răspuns, Răzvan, domn civilizat, nici măcar nu i-a pomenit numele Izodorei pe tot parcursul documentarului…

(nu cum am fi făcut noi, de exemplu, care am fi băgat ca refren șlagărul recitat de frumoasa bestie neconștientă de propriul său rol.)

După cum probabil știți, Izodora Matei ne-a dat și pe noi în judecată… încă de la primele poze cu șampania-n cap.

Vedeți și ORORILE și CRIMELE dintr-un Spital Covid din România. ”Și eu AM OMORÂT OAMENI!” - Spovedania unui cadru medical din Spitalul Județean Sibiu. UPDATE: Dosar Penal. Conducerea spitalului recunoaște: 397 de pacienți din 570 internați la ATI au murit

Am fost obligați, prin hotărâre judecătorească pronunțată pe Ordonanță Președințială, să eliminăm de pe site articolele Pentru că să fii curvă politică e mult mai rentabil decât să fii una cinstită, iată-le, în toată splendoarea lor, pe cele care se ocupă cu „tratamentul bolnavilor” la Spitalul COVID din Grădiște [FOTO / VIDEO]  (28.01.2021)și „Moartea doamnei Ileana Sîrbu” – un CAZ de INCONȘTIENȚĂ CRIMINALĂ! Mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean Arad sunt acuzate de OMOR DIN CULPĂ, DELAPIDARE și NEGLIJENȚE GRAVE (25.01.2021) – așa încât, după cum s-a observat și încă se observă, le-am eliminat (înjurând printre dinți… mai cu seamă vizavi de ultimul… care nu-i despre ȘAMPANIE, ci despre OMOR!).
Însă NU NI S-A INTERZIS SĂ DEZVĂLUIM CE ANUME NI S-A INTERZIS (NIMENI nu-ți poate interzice asta)!
Suntem la faza de FOND cu procesul… iar în secunda în care va fi finalizat, vom reface articolele vizibile.

Vedeți și Dosar penal pentru ucidere din culpă. O femeie în vârstă de 60 de ani ar fi primit supramedicație care i-a provocat moartea

Colegul nostru de breaslă, mai titrat în „lupta cu zmeii”, ne-a ajutat mult, câștigând „lupta de la București” și a pus la dispoziția Instanței de judecată din Arad acest document:

Notă: Echipa DOSAR ROMÂNIA este formată din Codruța Angelescu, Cristina Țilică, Cătălin Apostol, Gabriel Geamănu, Cornel Mihalache, Constantin Lupescu – voice over, Răzvan Butaru – producător și este un proiect de publicistică TV de Răzvan Butaru.”

Mulțumim ziariștilor Critic Arad și Dosar România!

Prima parte a seriei, cu titlul Pacienții din linia întâi, aici: