ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Mulțimi masive au inundat străzile Bucureștiului, protestând împotriva pașaportului de vaccinare, cât și împotriva altor restricții recent introduse pentru a încetini răspândirea coronavirusului în România”, relatează site-ul de presă independent InfoWars despre protestele de ieri.

Aproximativ 15.000 de persoane s-au adunat sâmbătă în Piața Universității și în Piața Victoriei, în fața birourilor guvernamentale din București, scandând 'Libertate fără certificate' și 'Jos guvernul'.

Cea mai recentă rundă de restricții a intrat în vigoare duminică, limitând accesul la locurile de divertisment, introducând, de asemenea, lockdown-ul de noapte în weekend pentru persoanele nevaccinate.

De asemenea, autoritățile au instituit obligativitatea purtării măștii în spațiile publice interioare și exterioare în zonele cu peste șase cazuri de coronavirus la 1.000 de locuitori, inclusiv în capitală.

România, unde locuiesc aproximativ 19 milioane de persoane, se află pe locul al doilea în topul celor mai puține vaccinări din blocul comunitar cu 27 de state membre, cu mai puțin de 28% din populație vaccinată cu două doze. 

Marți, România a început să recomande a treia doză și a încercat să facă vaccinarea obligatorie pentru medici și alte categorii de personal medical”, mai scrie în articol.
 
FOTO / VIDEO mai jos: