ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul de Justiție a investigat Fundația Clinton până în ultimele zile ale lui Trump ca președinte, conform unui articol publicat de New York Times. Președintele Donald Trump și aliații săi au încercat să demonstreze că Fundația Clinton este coruptă, dar ancheta, care a durat ani de zile, s-a scurs până la încheierea ei fără acuzații.

Departamentul de Justiție a ținut deschisă ancheta privind fundația familiei lui Hillary Clinton aproape pe toată durata administrației președintelui Trump, procurorii închizând cazul fără acuzații cu doar câteva zile înainte de a părăsi funcția.

Documente publicate recent și interviuri cu foști oficiali ai departamentului arată că investigația s-a întins cu mult după ce agenții F.B.I. și procurorii știau că este un punct mort.
 
Concluzia cazului, care s-a axat pe afacerile Fundației Clinton cu donatori străini în perioada în care Hillary a fost secretar de stat în timpul președintelui Barack Obama, nu a fost raportată anterior.
 
Trump, care a făcut campanie electorală pe baza promisiunii de a o "închide", și-a petrecut o mare parte din mandatul său de patru ani făcând presiuni asupra F.B.I. și a Departamentului de Justiție pentru a-i viza pe rivalii politici.
 
După ce au fost acuzați de aliații președintelui că fac parte dintr-o organizație coruptă care lucrează împotriva sa, oficialii F.B.I. au insistat ca departamentul să recunoască în scris că nu există niciun caz de instrumentat.

Documentele, care au fost obținute de New York Times pe baza Legii de Liberă Informare, au însemnat sfârșitul unei investigații în legătură cu care procurorii de rang înalt și-au exprimat îndoielile încă de la început.
 
Cazul a fost închis de procurori în 2021.

"Toate dovezile obținute pe parcursul acestei anchete au fost returnate sau distruse în alt mod", a consemnat F.B.I.
 
Practic, când Biden a preluat funcția, FBI a distrus dovezile pentru a nu le putea preda Congresului.