ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul american al Afacerilor Interne a închis Consiliul de Gestionare a Dezinformării, la doar câteva zile de la înființare, după valul de acuzații și ironii care au vizat-o pe șefa Consiliului, Nina Jankowicz.

Fie că a fost vorba despre implicarea în scandalul Russia Gate, fie de clipul în care o imită pe Julie Andrews în Mary Poppins (fapt care i-a atras porecla de „Scary Poppins”), fie că a fost vorba de alte schelete pe care le avea în dulap, Jankowicz a ajuns o veritabilă țintă mediatică.

Și Consiliul pe care urma să îl conducă, și care urma să se ocupe cu cenzura presei și internetului, a fost numit „Ministerul Adevărului”.

Washington Post a scris cu indignare mocnită că Jankowicz, în vârstă de 33 de ani, „a fost atacată tocmai de acele forțe pentru a căror combatere și-a dedicat cariera” și a devenit „subiectul unui nesfârșit șir de hărțuiri și abuzuri”.

Aceeași trâmbiță a progresismului de pe Potomac a consemnat:

„La doar trei săptămâni de la înființarea sa, Consiliul de Gestionare a Dezinformării a fost «suspendat», potrivit mai multor angajați ai CGD, la capătul unei săptămâni de decizii care au schimbat cursul acestei povești.”

Și, mai departe, Wa-Po a scris:

„Luni, CGD a hotărât să închidă Consiliul, în conformitate cu mai multe persoane la curent cu situația. Marți dimineață, Jankowicz și-a scris demisia, ca urmare a dizolvării Consiliului.”

Potrivit aceluiași articol, „grupurile de lucru din cadrul CGD” au fost și ele „suspendate”.

Înainte de a fi angajată la Consiliu, Jankowicz a fost cercetător în probleme de dezinformare la Wilson Center și consilier al Ministerului ucrainean de Externe, în cadrul unei burse Fullbright-Clinton.

De asemenea, Jankowicz a supervizat programele privind Rusia și Belarus din cadrul Institutului Național Democrat.

Așadar, perfectă pentru a dirija cenzura în timpul Războiului din Ucraina.

Aceeași făptură atât de tânără, dar cu impresionante realizări până la această vârstă, a interpretat și cântecele erotice legate cu Harry Potter.

De asemenea, s-a declarat osusținătoare a dosarului fostului spion MI6, Christopher Steele, întru totul fals și plătit de Hillary Clinton, pe care s-a construit colosala făcătură RussiaGates.

În schimb, când a apărut scandalul laptopului lui Hunter Biden, în 2020, absolut autentic, Jankowicz a declarat că acest scandal „trebuie văzut ca un produs al campaniei lui Donald Trump”.

Dar asta nu înseamnă că administrația Biden a abandonat cu totul ideea unui Minister al Adevărului, care să le bage pumnul în gură americanilor.

Fostul Procuror General al lui Bill Clinton, Jamie Gorelick, va primi sarcina de a reevalua misiunea Consiliului Dezinformării.

 Însă, Nina Jankowicz va rămâne probabil în istorie prin nemuritoarea sa interpretare a „parodiei dezinformării”: