ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Victor Ciutacu scrie în Capital.ro despre inițiativa DSU, alături de Guvernul României și câteva ONG-uri, de a cenzura presa online și rețelele de socializare sub pretextul „combaterii propagandei pro-ruse”, pe fondul războiului din Ucraina. După cum ActiveNews a detaliat în urmă cu o săptămână, citând Profit.ro, expresii suspectate de „fake news” (dezinformare) de platforma de cenzură a lui Raed Arafat ar viza inclusiv asocierea în același text a guvernului, premierului sau președintelui cu un context de „corupție” sau „incompetență”. Cu alte cuvinte, sub pretextul combaterii propagandei unei puteri străine, guvernul ar închide gura dizidenței interne, eliminând opoziția politică. 
 
Jurnalistul Victor Ciutacu, pe această temă: „Într-o țară devastată de multiplele crize pe care le traversează și le îndură, Guvernul joacă la mare. Nu are preocupări banale, cum ar fi explozia facturilor la curent și gaze, prețul alimentelor și al carburanților, ci o arde ideologic înalt. Împarte țara în buni și răi. Și înființează clasicul „grup de lucru” în acest sens. În subordinea Departamentului Situațiilor de Urgență, evident, că asta e urgența majoră a României. Vă era teamă că nu mai are valoare de întebuințare Arafat? Că nu-și mai găsește utilitatea? Uite că agenții guvernamentali cu caschetă și epoleți i-au dat iar de treabă. Monitorizează online-ul și dă verdicte!

Ai îndrăznit să asociezi corupția și/sau incompetența cu președintele sau guvernul, cu Iohannis sau Ciucă, ești declarat agent pro-rus, putinist infect de-a dreptul, mai periculos decât arma biologică. Se ocupă șeful pompierilor și al izoletelor de tine imediat. Puterea are banii și pârghiile administrative pe mână, dar”...
 
Citiți continuarea pe pagina Capital.ro