ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un plan de vaccinare a 24.000 de adolescenți australieni la un centru de vaccinare în masă a ridicat semne de întrebare după ce ministrul sănătății din New South Wales, Brad Hazzard, i-a sfătuit pe părinți să "stea în afara arenei" în timp ce copiii lor erau "conduși" înăuntru de polițiști și asistente medicale, conform LifeSiteNews

Într-un videoclip care a fost filmat și postat pe rețelele de socializare, Hazzard le-a spus părinților adolescenților invitați să primească primul vaccin să rămână afară în timp ce copiii lor primesc se vaccinează.

Ministrul sănătății a declarat că tinerii trebuie să intre singuri pe stadion, aparent pentru a evita aglomerația. 

"Dacă mama, sau tata, sau cineva din familie vă lasă, asigurați-vă că rămân în afara arenei", a spus Hazzard, "pentru că nu vrem prea mulți oameni, evident, să se învârtă în interiorul arenei". 

După ce le-a indicat minorilor să intre în stadion fără însoțirea părinților, Hazzard i-a asigurat pe părinți că adolescenții vor fi "literalmente conduși" în stadion de asistenți și de ofițeri de poliție, inclusiv de ofițeri de poliție afiliați la "Comandamentul pentru tineret", un serviciu format din 120 de ofițeri de poliție dedicat "reducerii și prevenirii infracționalității în rândul tinerilor și a comportamentelor antisociale".  

Odată "conduși" înăuntru de către poliție și asistente, adolescenții vor fi "îngrijiți în fiecare clipă", a declarat Hazzard. 

Potrivit The Guardian, Qudos Bank Arena, cunoscută anterior sub numele de Sydney Super Dome și utilizată pentru Jocurile Olimpice de vară din 2000, a fost transformată într-un loc de vaccinare în masă la începutul acestei luni, cu planuri de a oferi vaccinul Pfizer la 24.000 de tineri care locuiesc în opt "zone guvernamentale locale de interes" considerate a fi focare de COVID-19.  

Tinerii vizați în cadrul acestui program erau elevi din clasa a 12-a, care au fost prioritizați pentru a primi prima doză.

Departamentul de Sănătate din New South Wales a deschis stadionul către o categorie demografică mai largă după ce efortul de vaccinare a tinerilor a fost finalizat. 

Luna trecută, șeful responsabil cu sănătatea din NSW le-a spus australienilor că, pentru a preveni răspândirea COVID-19, ar trebui să evite să vorbească cu vecinul lor, chiar și în treacăt.