ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stagiu militar obligatoriu de 3 luni pentru cei între 18 și 22 de ani, tribunale populare, uniforme școlare, Săptămâna Istorică, naționalizarea OMV Petrom și a altor companii strategice sunt câteva din cele 150 de propuneri din programul de guvernare al AUR, lansat săptămâna trecută, la București, potrivit site-ului Europa Liberă care anunță știrea scandalizat, cu un titlu pe măsură despre „populismul periculos”. Să vedem în ce constă acesta:

„La nivelul administrației de stat am cuprins niște măsuri. O măsură votată de toți românii: 300 de parlamentari. Așa au votat românii, așa trebuie să fie. Un Guvern suplu și eficient, maximum 12 ministere și maximum 50 de secretari de stat. I-am văzut pe majoritatea celor 200 de secretari de stat actuali și vă zic că nu au nicio atribuție, au un birou mare, o secretară și câțiva consilieri, o mașină cu șofer și atât. Nu produc plusvaloare pentru români”, a precizat Simion, la prezentarea proiectului „Reconstruim România – Programul de guvernare AUR în 15 puncte”, conform Cotidianul.

„După ce am vizitat Parlamentele din Polonia, din Italia, din Portugalia și am văzut că își desfășoară activitatea în 5% din spațiul pe care îl avem noi la dispoziție la Palatul Parlamentului și văzând cum se plimbă foi între ministere și Parlament, ministerele să fie mutate în clădirea Palatului Parlamentului. Pentru început, cele pentru care statul plătește bani grei – sute de mii de euro, de milioane pe an – pentru a fi găzduite la privați. Începem cu acele ministere”, a susținut liderul AUR.

„Nicio localitate nu va avea Primărie în România dacă nu are cel puțin 5.000 de locuitori. Actualele Primării, actualii primari nu servesc interesele cetățenilor. În locul aparatului birocratic al primarului, într-o comună de 1.000 de locuitori, în locul Primăriei, vom lăsa un ghișeu unic pentru a lucra cu cetățenii și atât, nu e nevoie de mai mult. Nu e nevoie de secretară, nu e nevoie de contabilă, nu e nevoie de aproape 500.000 de membri de partid în administrația centrală și locală. Am pornit, la începutul anilor 2000, cu 800.000 de angajați la stat și am ajuns în această guvernare care își propune eficientizarea cheltuirii banului public să avem peste 1,34 milioane de angajați la stat. Nu ne deranjează angajații la stat și profesioniștii, din contră, trebuie să-i încurajăm. Avem nevoie de o ierarhie a competențelor la nivelul statului român, dar ne deranjează instituțiile căpușă de control, care sufocă afacerile românești, care, pentru că au ajuns în posesia unei hârtii, nu o dau din mână fără a obține ceva din schimb. Cu toată responsabilitatea, vă spun că trebuie să oprim numărul de angajări la nivelul administrației centrale și locale și trebuie să ne întoarcem de unde am pornit la începutul anilor 2000”, a mai transmis George Simion referitor la programul de guvernare.

Totodată, prim-vicepreședintele partidului, Marius Lulea, a declarat că  pentru companiile cu o cifră de afaceri (CA) mai mică de 5 milioane de euro va fi stabilit un impozit pe CA de 2%, iar pentru companiile cu cifra de afaceri egală sau mai mare de 5 milioane de euro se va aplica un impozit pe profit de 16%. De asemenea, companiile care nu își declară profiturile în România vor fi taxate cu 1% din cifra de afaceri.

„AUR propune și vom face o simplificare a fiscalității. Trebuie să rămână mai mulți bani la dispoziția firmelor românești și a salariaților. Pentru firmele mici cu o cifră de afaceri până în 5 milioane de euro, AUR propune un impozit simplificat de 2% din cifra de afaceri. (…) Pentru cei care nu sunt corecți cu poporul român și care nu își declară profiturile în România se va institui o taxă de 1% din cifra de afaceri. (…) Va trebui statul să creeze bănci pentru agricultură, Banca Agricolă, Banca pentru Dezvoltare, care să ajute companiile și administrațiile publice și o Bancă Românească pentru Locuințe și Consolidare. Este nevoie ca românii să se crediteze la fel cum se creditează și ceilalți europeni, la dobânzi corecte”, a susținut Lulea.

Prim-vicepreședintele AUR a mai adăugat că o soluție pe care AUR o va lua din prima zi de guvernare o reprezintă „taxarea muncii până la nivelul de maxim 25% din salariu pentru primii 5.000 lei”.

„De asemenea, trebuie crescut salariul minim de la valoarea absurdă de astăzi până la cel puțin 5.000 lei salariul brut. Vom crește gradual, în 2 – 3 ani să ajungem la acel nivel”.

El a subliniat că AUR „cu siguranță” nu va crește vârsta de pensionare și a precizat că partidul garantează românilor că nu se va renunța la moneda națională.

„Vă garantăm că nu se va introduce nicio monedă digitală obligatorie. Românii trebuie să fie liberi să opteze dacă doresc să folosească numerar sau cardul. Numerarul va exista în continuare”, a conchis Lulea, la evenimentul AUR dedicat programului de guvernare „Reconstruim România – Programul de guvernare AUR în 15 puncte!”, mai precizează sursa citată.

 
Iată cum arată programul de guvernare (PDF) care a inflamat globaliștii!