ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestele de vineri seara din București au consemnat și un mic scandal. Izbucnit după ce, în centrul Pieței Universității, a apărut o scenă. Pe care, dintre miile de protestatari, s-a cățărat o tânără, extrem de vocală, devenită rapid ținta huiduielilor.

Tânăra care a reușit la un moment dat să pună mâna pe microfon, îmbrâncindu-se cu ceilalți manifestanți ajunși pe scenă, se numeşte Andreea Petruţ. Este fost coordonator al Coaliției pentru Universități Curate, iar pentru clujeni este cunoscută ca lider al mai multor proteste ilegale. În 2014, ea a fost obligată de instanţă să plătească o amendă de 2000 de lei după ce în 2013 s-a remarcat ca portavocistă între "tinerii mânioşi”  care au "ocupat” Clujul pentru a "salva” Roşia Montana. 

Pe pagina sa de Facebook Petruț are bifat la ”job” Societatea Academică din România, condusă de Alina Mungiu Pippidi.  SAR este doar unul dintre ONG-urile create de miliardarul George Soros, înființate după 1990 pentru acapararea noului concept de "societate civilă".

Andreea Petruţ coordonează Managementul Organizaţiilor Politice din cadrul Societăţii Academice din România, același SAR care l-a avut ca fondator pe Sorin Ioniță,  unul dintre invitații chemați de Klaus Iohannis, vineri, la consultările de la Cotroceni cu ”societatea civilă”.
 
Membrii galeriilor de fotbal și protestatari cu Tricolorul în mâini au huiduit și au luat microfonul din mâna Andreei Petruț, care instiga cu lozinci specific societății civile plătite de ideile lui Geroge Soroș. "Piaţa asta e a oamenilor liberi, a oamenilor fără lideri”, a urla tânăra de la microfon. Un român a tras cablu din priză, iar scena cu ong-iști a rămas în beznă.

Conform unei descrieri postată pe pagina personală de Facebook, Andreea are "24 de ani, 45 de kg şi azi urăsc mai tare ca niciodată statul român, politicienii şi partidele lor infecte, corporaţiile, jandarmeria şi poliţia, justiţia + toţi securiştii care ne conduc".