ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul crimelor din Caracal, se vorbește, la nivel central, despre cazurile de proxenetism. Oamenii din municipiu nu sunt străini. Nici DIICOT-ul nu e. Nici IPJ Olt. Nu e un subiect tabu, doar un subiect pe lângă care s-a trecut, din partea tuturor, cu nepăsare și chiar mai mult de atât. Pe alocuri, au intervenit anchetatorii, dar „proxeneții” au revenit sau nici n-au plecat, din Caracal. În unele cazuri, deciziile instanței au fost ”remarcabile”, scrie dcnews.ro.

8 aprilie 2019, cu 6 zile înainte de răpirea Luizei: 

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. Olt au efectuat 32 de percheziții pe raza municipiului Caracal și comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcașele și Tia Mare, din județul Olt, la domiciile unor persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie. 

În acest dosar, din 2014, mai multe persoane au constituit un grup infracționat organizat. În anul 2014, au fost două acțiuni ale DIICOT în Caracal, de destructurare. Revenind, persoanele respective, dădeau împrumuturi cu dobânzi până la 100% și, pentru a recupera banii,  ar fi recurs la amenințări, șantaj și lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate.

”De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia și Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituției.” potrivit IPJ Olt. 

7 persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, amenințare, șantaj, proxenetism, cămătărie.

Citiți textul integral AICI.