ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situație inedită în Biserica Ortodoxă Română: un preot din Vrancea și-a anunțat demisia. Și nu oricum, ci pe Facebook. Este vorba de Valeriu Iulian Roșcan, care slujea la biserica din satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni, transmite Vrancea24.ro (foto stânga).

După cum stă dovadă postarea sa din dreapta imaginii de mai sus, el era un fan al preotului-vedetă Constantin Necula, cunoscut și drept Consultant Special al Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, care spunea, din aceasta postură, în timpul „pandemiei”: „Să vedem cum îi facem pe oameni să înțeleagă că nu sunt cobai. În mâna lui Dumnezeu, din când în când, stau și astfel de vaccinuri”. Pe 5 iulie anul acesta Valeriu Iulian Roșcan a publicat fotografia sa din stânga imaginii din deschidere însoțită de un mesaj mai ciudat: „Salut, mă numesc Valeriu, prietenii îmi spun Vali..., am 42 de ani, și m-am pierdut pe plajă în....! Hai salut, și-o bere rece!”...

Fostul preotul și-a anunțat decizia printr-o postare video pe contul său de Facebook, adresată în special credincioșilor din parohia sa (”Dragilor mei enoriași!”, așa a intitulat el mesajul de pe Facebook). Preotul Valeriu Roșcan nu oferă detalii și explicații concrete referitoare la această decizie radicală. „Am simțit că trebuie să fac o schimbare în viața mea. Acum, de e bună sau rea, voi vedea. Conjuncturi dificile mă fac să mă orientez către un alt drum al vieții. Am slujit cu drag Biserica lui Hristos, am încercat și cred că am reușit să fac cinste parohiei. Am trudit, am construit, am clădit împreună lucruri ce vor dăinui și vor vorbi peste ani despre osteneala noastră”, spune Valeriu Roșcan în postarea de pe Facebook, citată de Vrancea24.ro.

Preotul Valeriu Roșcan s-a remarcat în trecut pentru faptul, la fel de inedit, că, în plină pandemie și stare de urgență, preotul i-a îndemnat pe credincioși să rămână acasă în Noaptea de Înviere, iar el și dascălul au dus ca polițiștii lumânări în sat.

„Dragii mei, ENORIAȘI AI PAROHIEI DRAGOSLOVENI! Datorită măsurilor luate de către autorități, măsuri binevenite în sprijinul protejării sănătății noastre, fac acest apel către voi toți, fiii mei duhovnicești ca în noaptea ÎNVIERII lui HRISTOS Domnul să rămâneți ACASĂ!”, le spunea ex-preotul Roșcan enoriașilor săi

De asemenea, anul trecut, după ce un fin i-ar fi murit de Covid, după cum se presupune, a relatat pe Facebook întreaga poveste și i-a îndemnat pe oameni să aibă mare grijă de sănătatea lor, inclusiv să se vaccineze:

„Sfatul meu, dacă avem la îndemână vaccinul care este singura variantă de a ne ocroti, uzați de el! Nu lăsați ca astfel de tragedii să se mai repete!
Vaccinați-vă! Păziți-vă! Rugați-vă!
Dumnezeu, se descoperă și prin știință! Dumnezeu sa te aibă în paza Sa, Elvis!”
, a transmis atunci ex-preotul, acum demisionar.

După cum arată suficiente studii deja, ca și exemplele unui alde Raed Arafat sau Alexandru Rafila, vaccinații, dublu, triplu sau cvadruplu injectați, tot se îmbolnăvesc de Covid. Ba chiar și mor, conform INSP. Dacă vaccinul nu protejează, masca nici atât (aviz amatorilor).

Așadar, pe când și alte gesturi similare, nu neapărat ale unor preoți?