ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un martor vigilent cu un telefon mobil a surprins în Marea Britanie o scenă de pură propagandă cu un bărbat îmbrăcat într-un costum complet de protecție care se prefăcea că dezinfecta suprafețele unor automate din spații publice, relatează dailyveracity.

Bărbatul care a înregistrat filmarea a acuzat cuplul care desfășura operațiunea că a înscenat fotografiile pentru a "provoca teamă" în inimile celor care vor vedea ulterior fotografiile la știri. Personajul în combinezon care apare în ședințele foto nu a curățat de fapt niciuna dintre suprafețe.

Potrivit CDC, există o șansă de 1 la 10.000 de a contacta chiar și covidul din cauza răspândirii pe suprafețe, dar acest lucru nu oprește mass-media să pună în scenă fotografii ca acestea aproape zilnic.

CDC a sugerat în primăvara anului trecut că "este posibil ca o persoană să poată contracta COVID-19 atingând o suprafață sau un obiect care are virusul pe el și apoi atingându-și gura, nasul sau, eventual, ochii".

Site-ul CDC citează acum mai multe studii care sugerează că riscul de infectare cu SARS-CoV-2 pe calea de transmitere prin suprafețe este practic imposibil și, în general, "mai mic de 1 la 10.000, ceea ce înseamnă că fiecare contact cu o suprafață contaminată are mai puțin de 1 la 10.000 de șanse de a provoca o infecție".

Mulți au acuzat mass-media că a determinat milioane de oameni să creadă în informații inexacte despre COVID-19, în special prin punerea în scenă a unor fotografii ca acestea și prin refuzul de a acoperi știința copleșitoare care contravine mesajelor oficiale preaprobate de către mass-media.

VIDEO-ul cu întreaga scenă de propagandă poate fi vizionat AICI