ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este esențial ca fiecare dintre noi să înțeleagă ce vor însemna modificările propuse pentru sistemul monetar mondial, despre care, suntem convinși, nu multă lume știe. Schimbările, dacă vor fi permise, ar putea fi cel mai devastator eveniment din timpul vieții noastre și, potențial, cea mai mare suprimare a libertății din istoria modernă, semnalează The Expose News.

Este vorba de coșmarul lumii digitale, care se apropie. Este chiar după colț, inclusiv în România, unde un ministru de eprubetă, din laboratorele digitale ale serviciilor de impresariat politic, a declarat recent că „Până la mijlocul anului viitor, cel mai târziu, vom avea o identitate digitală și un nou mod prin care să-i identificăm pe cetățeni prin recunoaștere digitală”.

Este vorba de un domeniu în care, iată, și Joe Biden și Vladimir Putin, nu mai vorbim de Xi Jinping, la care se adaugă românașul nostru de Châteauneuf-de-Grasse, se înțeleg de minune, ca practicieni sau pionieri ai totalitarismului digital.

Richard Hall de la Rich Planet TV a realizat videoclipul de mai jos, în care explică pericolele așa-zișilor bani inteligenți / smart money, ale Monedei Digitale a Bancii Centrale ("CBDC") și ale eliminării banilor lichizi. Plandemia Covid cu Noul Om, Omul Vaccinat, Omul cu Certificat Digital, face parte din planul care este deja pus la cale.

ActiveNews a mai avertizat: Introducerea monedei digitale va însemna moartea libertății. Lagărul digital

De aceea este foarte important ca toată lumea să vadă acest videoclip, încurajează sursa citată, alături de noi. Filmul explicativ pe care distinsa noastră traducătoare benevolă, Bodor Gizela, l-a tradus și subtitrat, ar trebui să fie împărtășit pe scară largă, în special cu cei care cred că sistemul blockchain este „privat” și că va „învinge” sistemul cât și, de asemenea, cu generațiile mai tinere care cred că banii lichizi sunt sau ar trebui să fie scoși din uz.

Dacă ne-ați citit dați mai departe. Iată documentarul:

TRANSCRIEREA FILMULUI, ÎN CONTINUARE:

-CASH-UL LUI JOHNNY SI COSMARUL BANILOR DIGITALI-

Guvernul Marii Britanii va introduce in curand schimbari fundamentale in modul de functionare a banilor. Schimbarile sunt planificate de Bancile Centrale din intreaga lume, inclusiv de Banca Centrala a Marii Britanii, Banca Angliei. Aceste schimbari odata introduse vor afecta pe toata lumea.

Asadar, in ce constau aceste schimbari? Schimbarile propuse se refera la faptul ca nu vei mai avea controlul total al cheltuielilor tale. De fapt, ceea ce planuiesc este inlocuirea banilor cu ceva care este fundamental diferit. Prin urmare nu vor sa inlature doar cash-ul din economie ci chiar banii.

Fiti atenti, pentru ca daca noul sistem monetar este pus in functiune, va fi foarte dificil de inlaturat si ar putea marca inceputul sfarsitului libertatii oamenilor.

Pentru a explica schimbarile viitoare care se pregatesc pentru tine in aceste momente, sa explicam putin cum functioneaza banii tai astazi.

Sa ne imaginam ca John hotaraste sa-i cumpere fiicei sale un cadou pentru ziua de nastere, de la Argos. El alege produsul dorit apoi plateste cincizeci de lire folosindu-si cardul de debit.

Ai putea crede ca acele cincizeci de lire sunt transferate imediat din contul bancar al lui John in contul bancar al Argos. Dar nu asa se intampla.

Se creaza o inregistrare care arata ca banca lui John ii datoreaza bancii Argos cincizeci de lire si banca lui John chiar va arata ca banii au iesit din contul lui. Dar transferul efectiv de fonduri nu are loc la momentul achizitiei.

Tranzactia de cincizeci de lire a lui John este una din cele cincizeci de milioane de tranzactii care au loc in fiecare zi in Marea Britanie.

Cu toate ca de fiecare data banca poate sa arate ca banii au fost transferati, transferul efectiv de fonduri intre banci are loc o singura data pe zi. O data la douazeci si patru de ore toate platile facute la si de la fiecare din cele mai mult de 300 banci inregistrate in Marea Britanie sunt contabilizate pentru a determina ce suma datoreaza sau ii este datorata fiecarei banci. Banca Angliei, care este Banca Centrala cu care sunt conectate toate bancile sistemului, contabilizeaza valoarea totala a sumelor pe care fiecare banca le datoreaza sau ii sunt datorate in acea zi. Apoi Banca Angliei intermediaza schimburile de fonduri dintre toate celelalte banci.

Ca atare, Banca Angliei nu stie nimic despre John sau despre cele cincizeci de lire pe care le-a cheltuit pentru fiica sa. Banii lui John sunt doar o particica minuscula din transferul urias de fonduri.

Asta inseamna ca singura organizatie care ar putea sa vada ce face John cu banii lui, este propria lui banca. Banca Centrala nu poate sa vada cum isi cheltuieste John banii sau cand ii cheltuieste. Banca lui John este obligata sa nu divulge nimanui detalii despre cheltuielile sale. Asta inseamna ca exista un grad mare de anonimitate si intimitate cu privire la cum anume decide John sa-si cheltuie banii, adica guvernul sau autoritatile centrale precum Banca Angliei, nu pot in mod direct sa-l restrictioneze pe John in momentul in care isi foloseste cardul de credit pentru ca nu pot vedea ce face John cu banii lui.

Daca John ar plati cadoul cu cincizeci de lire cash, achizitia ar fi complet anonima.

Nimeni, nici banca lui John nu ar sti cum si-a cheltuit banii. Asadar, tranzactiile cash sunt cu adevarat anonime iar tranzactiile cu cardul de debit au un grad mare de anonimitate pentru ca numai banca ta poata sa stie despre ele.

Ca urmare, ce este acest ''nou sistem''? Numele noului sistem este Moneda Digitala a Bancii Centrale sau CBDC.

Uneori i se mai spune ''Bani inteligenti''/Smart Money.

Sa vedem cum functioneaza.

Sa ne imaginam ca John decide din nou sa-i cumpere fiicei sale un cadou pentru ziua de nastere, de la Argos.

Telefonul lui are un portofel electronic inteligent sau o aplicație din care plateste cincizeci de lire pentru produs.

App-ul comunica direct cu Banca Centrala, Banca Angliei, iar banii sunt transferati din portofelul lui digital in portofelul digital al Argos, in mai putin de o secunda.

Transferul de fonduri are loc in momentul achizitiei si tranzactia este inregistrata si aprobata de un sistem computerizat centralizat, intr-un program centralizat ''blockchain''.

Un program blockchain este un program special pentru calculatoare, care inregistreaza cu exactitate informatiile si nu poate fi modificat. Sistemul centralizat de calculatoare functioneaza continuu si prelucreaza sute de tranzactii intr-o secunda pe masura ce se deruleaza la nivelul intregii economii, procesarea tuturor achizitiilor publice fiind facuta prin intermediul milioanelor de portofele digitale.

Pare a fi ceva extraordinar! Si e mai rapid si mai simplu decat sistemul vechi!

Dar exista o diferenta fundamentala: toate tranzactiile sunt centralizate in timp real, in momentul in care se deruleaza. Cu alte cuvinte, un singur sistem va fi capabil sa inregistreze fiecare tranzactie digitala din economie, pe masura ce tranzactia are loc.

Aceasta este diferenta esentiala in cazul noului sistem monetar digital, diferenta pe care fiecare trebuie sa o cunoasca.

Toate tranzactiile sunt centralizate in timp real, in momentul in care se deruleaza. Oamenii care planifica acest nou sistem au spus foarte clar ca va fi util, in viziunea lor, pentru a folosi algoritmi inteligenti artificiali cu scopul de a bloca in timp real, anumite tranzactii publice, din diferite motive.

Ca atare, ce inseamna asta pentru John?

Sa spunem ca se instituie un noulockdown si guvernul vrea sa opreasca deplasarile in tara. Cu acest nou sistem s-ar putea introduce o simpla schimbare care ar insemna ca portofelul digital al lui John ar fi functional numai daca el ar fi localizat la o anumita distanta de casa sa.

Argos este la doua mile de casa lui John si el decide sa mearga si sa cumpere un cadou pentru ziua de nastere a fiicei sale.

El incerca sa plateasca cele cincizeci de lire pentru produs folosind app-ul. App-ul comunica direct cu Sistemul computerizat al Bancii Angliei si sistemul respinge plata lui John inainte de a fi facuta pentru ca sistemul stie ca John este la doua mile departare de casa sa si portofelul digital al lui John a fost limitat la a fi folosit la doar o mila.

Acum John nu mai poate sa cumpere decat daca se deplaseaza mai aproape de casa sa.

Banii lui sunt acum inutili oriunde ar vrea sa mearga. De ce nu foloseste John banii cash? Ar fi o buna solutie pentru John atat timp cat cash-ul este inca utilizat.

Asadar, cum ar putea acest nou sistem sa fie introdus?

Prim-ministrul a solicitat o intalnire de urgenta astazi pentru a discuta alunecare fara precedent intr-o recesiune economica a Angliei si a economiilor globale. Inflatia a scapat de sub control si ratele mari ale dobanzilor determina mii de pierderi ale drepturilor de proprietate.

Toate bancomatele si serviciile de retragere de cash de la ghiseu sunt acum blocate si milioane de oameni sunt in situatia de a-si pierde economiile de o viata pe masura ce bancile centrale sunt declarate insolvabile.

Guvernul si Banca Angliei accelereaza introducerea unei noi monede digitale a Bancii Centrale pe care o vor putea primi toti clientii bancari din Anglia, in schimbul banilor detinuti care, in multe cazuri, sunt acum imposibil de retras din conturile personale. Guvernul sustine ca noii bani digitali vor ajuta economia sa-si revina din recesiune si vor fi folositi pentru a salva banii publici si ai corporatiilor, tinuti in milioane de conturi bancare, prin intermediul bancilor care sunt pe punctul de a intra in colaps.


-Scrie ca nu pot sa scot cash din acest cont. Ne-au blocat banii.

-Renunta, John! Chiar vreau sa mergem acasa!

-Avem numai o suta douazeci de lire si cand se termina, nu mai avem nimic.

-Nu pot sa cred! Banca ne-a blocat banii!

-Aveam 25000 de lire in acel cont si nu ni-i mai dau inapoi.

Downloadeaza-ti astazi app-ul portofel digital CBDC si primesti lire digitale ca bonus gratuit. Daca iti schimbi acum fondurile existente in cont, cu portofelul monetar digital, vei primi gratuit lire digitale pentru fiecare cont pe care il schimbi. Poti apoi sa platesti cu portofelul digital folosind app-ul din telefon ca si in cazul unui card de debit. Downloadeaza acum app-ul gratuit de pe website-ul guvernului Angliei sau din appstore.

-John, trebuie sa downloadam portofelul digital. Vezi daca putem transfera in el.

-Nu avem alta optiune, iubito!

-Uau, s-au transferat! Si ne-au dat si un bonus in bani. Nu pot sa cred! -

De unde stii ca merge?

-Merge, iubito! Toata lumea foloseste banii acestia acum. Bine, ma duc la Tesco sa-l incerc. Deci merge!

Cifrele recente arata ca folosirea cash-ului de catre public s-a injumatatit in ultimele 12 luni. Expertii spun ca aceasta situatie se datoreaza succesului si comoditatii absolute in folosirea noilor bani digitali CBDC. Guvernul a anuntat ca tot cash-ul va fi inlaturat complet in urmatorii trei ani.

-Nici nu-mi mai amintesc cand am folosit cash ultima data. Pare atat de greoi si de moda veche sa te joci cu monede ori de cate ori vrei sa cumperi ceva. E mult mai simplu acum.

Trei ani mai tarziu

-Ai vazut cumva telecomanda, iubito?

-Ha, ha, uite ce am gasit! Iti amintesti de astia?

-Ce o sa faci cu ei?

-Pai, nu stiu.

-Uite, de ce sa nu-i pastram? O sa-i pun intr-o rama.

Date recente prezentate la Conferinta anuala pentru schimbarile climatice au aratat ca numai o reducere drastica a utilizarii combustibililor fosili, va ajuta la protejarea impotriva schimbarilor climatice.

Guvernul a anuntat limitari in utilizarea benzinei si a motorinei pentru toate persoanele din Anglia, care vor fi aplicate utilizand banii inteligenti. Fiecare portofel digital va fi limitat la cumparaturi de 15 litri pe saptamana, ulterior urmand ca portofelul digital sa fie restrictionat in a se mai face cumparaturi cu el in acea saptamana.

-Uau, prostii!

Guvernul Marii Britanii: Ingrijorarile crescute privind obezitatea si sanatatea precara vor fi abordate folosind reteaua banilor inteligenti. Guvernul propune limitarea numarul total de produse zaharoase care pot fi cumparate cu fiecare portofel electronic in fiecare luna.

-Ce?

Guvernul Marii Britanii: Expertii spun ca noua pandemie care este de zece ori mai contagioasa si mai mortala decat coronavirusul, nu poate fi depasita decat prin minimizarea tuturor contactelor umane si ramanerea acasa cat mai mult posibil. Pentru a impune acest lucru, toate portofelele digitale vor functiona numai pana la o distanta de o mila(1,6Km) fata de adresa de domiciliu. Orarul pentru cumparaturi va fi esalonat asa incat sa poti face cumparaturi pentru o perioada de 2 ore in fiecare zi. Toate cumparaturile neesentiale vor fi respinse.

-Doamne, Dumnezeule!

Guvernul Marii Britanii: In incercarea de a stimula cresterea economiei, guvernul incearca sa se asigure ca toate beneficiile banesti acordate publicului sunt cheltuite intr-o anumita perioada de timp. Incepand cu 1 august, toate beneficiile banesti precum si noile credite sociale vor trebui cheltuite in doua luni de la primire. Beneficiile banesti vor expira si nu vor mai avea nici o valoare daca nu sunt cheltuite intr-o perioada de doua luni.

-Uau, pun un termen de valabilitate pentru bani!

Guvernul Marii Britanii: Procentul de vaccinare pentru pandemia recenta este acum de 95%. Cei care nu sunt vaccinati vor avea restrictii ale portofelelor digitale. Pentru procentul de 5% de nevaccinati, cumparaturile vor fi permise numai in anumite momente si la o distanta de pana la o mila de casa. Anumite bunuri precum alcoolul, tichetele de calatorie si platile la restaurant nu vor fi disponibile pentru nevaccinati si portofelul lor digital nu va functiona in afara Angliei.

-Uau!

Guvernul Marii Britanii: Cresc ingrijorarile cu privire la oamenii care cultiva si isi asigura propria hrana in afara companiilor agreate de guvern. Guvernul va restrictiona achizitionarea tuturor semintelor si a altor produse agricole pentru toti cei care nu sunt inregistrati ca fermieri.

-De ce fac asta?

Guvernul Marii Britanii: Guvernul incearca sa micsoreze cantitatea de carne rosie pe care o consuma oamenii, din motive de mediu si sanatate. Cu portofelul digital iti va fi permis sa cumperi 8 uncii ( 230 grame) de carne rosie pe saptamana.

-Cat inseamna 8 uncii (230 grame)?

Guvernul Marii Britanii: Cu scopul de a proteja mediul inconjurator, guvernul introduce limitari ale cantitatilor din urmatoarele produse care pot fi cumparate cu portofelul digital: recipiente cu aerosoli, materiale plastice de unica folosinta, carbune, carne, ciocolata, peste si cafea.

-Cum ramane cu smochinele?

Guvernul Marii Britanii: In incercarea de a incuraja buna purtare, guvernul te rasplateste cu monede digitale direct in portofelul tau digital daca raportezi pe oricine care incalca regulile de lockdown sau daca raportezi un individ care are vederi extremiste. Oricine este catalogat ca exprimand pareri extremiste poate in schimb sa aiba restrictii ale portofelului digital.

-Ce inseamna asta, pareri extremiste?

Daca renunti la cash, vei renunta la libertatea ta si vei renunta la libertatea generatiilor care vin. Nu este importanta comoditatea in folosirea noilor bani. Ceea ce este important este faptul ca administrarea centralizata a banilor digitali ar putea fi folosita pentru a controla fiecare aspect al vietii tale. Spune ''Da'' pentru a pastra cash-ul si spune ''Nu'' pentru banii inteligenti controlati de la centru.

CEEA CE URMEAZA SA PROPUNA NU SUNT BANI, CI UN SISTEM DE CONTROL SOCIAL.

Te rog, raspandeste acest mesaj!