ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un card de memorie uitat în comitatul Cobb, Georgia, cu buletine de vot nedecontate a schimbat rezultatele finale ale unor alegeri speciale, au declarat oficialii, conform The Epoch Times.

Consiliul de Alegeri și Înregistrare al comitatului a votat pentru recertificarea rezultatelor alegerilor speciale din 8 noiembrie pentru Consiliul Local Kennesaw din 8 noiembrie , potrivit unei declarații.

"Recertificarea a fost necesară după ce lucrătorii au descoperit că un card de memorie nu fusese inclus în rezultatele anterioare. Buletinele de vot suplimentare au dus la o modificare a alegerilor speciale pentru postul 1 din cadrul Consiliului municipal Kennesaw", se arată în comunicat.

Madelyn Orochena a fost declarată inițial câștigătoare a alegerilor speciale. Cu toate acestea, când au fost localizate buletine de vot suplimentare pe cardul de memorie, Lynette Burnette a fost prezentată ca fiind câștigătoarea cursei cu 31 de voturi, au declarat oficialii pentru presa locală.

"Din nefericire, odată găsit, l-am încărcat și a schimbat rezultatul cursei pentru Consiliul Local Kennesaw", a declarat Janine Eveler, directorul alegerilor din comitatul Cobb, pentru mass-media locală.

Oficialii electorali din Cobb au declarat că cardul de memorie a fost localizat în Kennesaw când lucrătorii se pregăteau pentru un audit al alegerilor, potrivit 11Alive. Nu au fost oferite detalii suplimentare despre motivul pentru care cardul a fost trecut cu vederea sau unde a fost localizat.

O renumărare a voturilor a fost efectuată pe 20 noiembrie.

Orochena a scris într-o postare pe Facebook că va depune o plângere la biroul secretarului de stat din Georgia.

"Am plănuit să sărbătoresc cu familia, prietenii și susținătorii după aceea. Nu aveam niciun motiv să ne așteptăm la altceva", a declarat Orochena pentru WSB-TV, adăugând că "fac tot ce pot face care este în dreptul meu pentru a recâștiga o oarecare încredere că au fost alegeri corecte".

Între timp, Burnette a dat o declarație pentru Fox5 în care a spus că „așteaptă să aibă ocazia de a servi oamenii din Kennesaw”.

În urma alegerilor din 6 decembrie dintre senatorul Raphael Warnock (D-Ga.) și candidatul republican Herschel Walker, oficialii din comitatul Cobb vor investiga modul în care cardul de memorie a fost trecut cu vederea, au declarat oficialii pentru presa locală.