ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Şpăgile date de pacienţi medicilor, asistenţilor medicali şi celorlalte categorii de personal din sistemul sanitar vor fi considerate legale dacă îndeplinesc cumulat trei condiţii, enumerate pe premierul Victor Ponta: plata să nu fie condiţionată de cel care o primeşte, să fie făcută după realizarea actului medical şi să fie fiscalizată. 

În acest sens, Ministerul Justiţiei va prezenta un proiect de lege care va reglementa "contribuţiile suplimentare pe care pacienţii le pot plăti personalului medical”, conform premierului. Şpaga va fi dată la vedere iar cel care o va încasa va achita impozitul la buget, informeaza Cotidianul.

Victor Ponta a anunţat, marţi, la finalul discuţiilor privind sectorul sanitar, că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru şedinţa Guvernului de săptămâna viitoare privind majorarea de 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie. Ponta a precizat că, pentru şedinţa de Guvern din 26 august, se vor pregăti atât OUG privind majorarea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar, cât şi un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.