ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul nu mărește salariile profesorilor, dar oferă pentru 220.000 de profesori o primă de 2.500 de lei, transmite Știripesurse.
 
Cum răspund sindicatele din Educație, la oferta de joi seara:

"Aș spune că e o ofertă complet neinspirată! (...) Ceea ce a oferit Guvernul în această seară este același lucru cu ce s-a întâmplat aseară. Nu se mai numesc vouchere, ci primă. Suma este aceeași.

Este departe de ceea ce noi am cerut astăzi", a spus Simion Hăncescu,  președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

„Reacția mea depinde de reacția colegilor mei. Așteptările lor sunt mari. Oferta care vine în momentul de față din partea Guvernului nu cred că este în măsură să conducă la stingerea acestui conflict de proporții.

Singura diferență - că nu mai sunt vouchere sau carduri, ci doar două prime acordate. Una în 5 iunie și alta în 5 octombrie. Despre asta vorbim", a spus Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație.

"În momentul de față, greva generală continuă, pentru că singurii în măsură să renunțe la această formă de protest sunt colegii noștri. Acest lucru se va întâmpla pe baza unui referendum. Ei decid momentul în care se suspendă această acțiune.

Dacă această variantă înaintată de către Guvern este acceptată de colegii noștri se va reveni în sălile de clasă. Dacă nu este acceptată de către colegii noștri, protestul va continua", a mai spus Marius Nistor, joi seară, la Antena 3 CNN.