ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Avocatul Gheorghe Piperea a comentat modul în care s-a desfășurat recepția organizată la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, de Ziua Națională, remarcând un lucru: și-anume că o treime din cei prezenți în sala de recepții de la Cotroceni era formată din oameni în uniformă, în timp ce un alt procent al invitaților l-au constituit bancherii. Avocatul Piperea spune că impresia „cazonă” a recepției ar fi fost diminuată dacă președintele ar fi invitat la eveniment și unul sau doi alegători de-ai săi, pentru a salva aparențele. „Dar nu. Domnul președinte are un război. Pentru asta are nevoie de generali și de finanțatori, și nu de soldați sau de civili”, a concluzionat avocatul.


„Am fost întrebat ce am văzut eu semnificativ în discursul de Ziua națională ținut de domnul președinte Johannis.
În discursul citit nu am văzut nimic, exceptând, probabil silabisirea tot mai accentuată și mai frecventă a cuvintelor. De fapt, domnul președinte ne-a arătat două mâini, după care le-a amestecat, după care ni le-a arătat din nou și ne-a întrebat "care e stânga și care e dreapta”?
Mai important a fost mesajul non-verbal.
O treime din sala de recepții de la Cotroceni era formată din oameni în uniformă. Nu știu câți erau cei cu tresele acoperite.
O zecime din cei prezenți erau bancheri.
Probabil ca restul erau ambasadori sau membri ai guvernului "sãu”.
I-am văzut la tv și pe Băse si pe Năstase (care are doar 4 case, și nu șase, ca gazda evenimentului), dar ăștia erau acolo doar de fațadă.
Aliatii domnului președinte sunt, deci, gradații (cu tresele la vedere sau mai putin la vedere) și bancherii.
Alegatorii domniei sale nu se califica, desigur, pentru asemenea sindrofii. Macar unul-doi acolo, de prasila, ar fi redus din impresia cazonã a receptiei. Macar un consumator falimentat de banci ar fi trebuit sa fie invitat, asa, de dragul aparentelor.
Dar nu. Domnul presedinte are un razboi. Pentru asta are nevoie de generali si de finantatori, si nu de soldati sau de civili”, a scris Piperea pe Facebook.