ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Educaţiei anunţă o posibilă soluţie pentru criza manualelor. 


Potrivit proiectului de intenţie, conţinutul manualelor ar urma să fie creat de minister, iar editurile vor licita doar pentru drepturile de tipărire. Anul acesta, din cauza blocajelor create de editurile care depun contestaţii peste contestaţii, elevii de clasa a treia învaţă de pe cărţi vechi sau fişe multiplicate de învăţători.
 
Până la sfârşitul acestui an, Ministerul Educaţiei vrea să reglementeze procedurile privind manualele şcolare. Aşa ar debloca situaţia în care contestaţiile repetate i-au lăsat, pentru al doilea an la rând, fără cărţi noi pe elevii de clasa a treia. Practic, ministerul vrea să îşi asume conţinutul fiecărui manual în parte, iar editurile să nu mai concureze decât pentru tipărire, conform digi24.ro.

„Pe modelul celorlalte ţări europene alegerea unui manual şcolar trebuie să se facă tot într-o modalitate transparentă, deci pe baza unui concurs al tuturor celor care se consideră îndreptăţiţi pentru a propune acest manual”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Cu alte cuvinte, pentru conţinutul manualelor va fi organizat doar un concurs de autori. Ministerul va alege un câştigător, iar proiectul va fi difuzat spre tipărire editurilor.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews