ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


The Guardian, Financial Times, New York Times, Evening Standard, Bloomberg și Le Monde au căzut marți, 8 iunie, devenind nefuncționale ca urmare a unei erori informatice care a provocat o ” pană de internet”. Probleme au existat și la platformele Amazon, Spotify, Paypal și Reddit, anunță Evenimentul Zilei.

De vină ar fi fost o eroare informatică ce a apărut la furnizorul de servicii cloud- Fastly, din Statele Unite, eroare care a provocat o ” pană” timp de o oră, site-urile devenind inaccesibile. „În prezent, investigăm potențialul impact asupra performanței serviciilor noastre CDN”, a comunicat Fastly. 

„Am identificat o configurație de serviciu care a declanșat întreruperi în POP [punctele de prezență] la nivel global și am dezactivat această configurație. Rețeaua noastră globală revine online”, a mai precizat conducerea Fastly.

În 2020 s-au întâmplat evenimente asemănătoare atunci când CenturyLink, un provider de internet a căzut pentru o zi întreagă, și împreună cu el, Cloudflare, Hulu, the PlayStation Network, Xbox Live, Feedly, Discord și alte zeci de site-uri au raportat probleme.