ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


The New York Times a dat publicității joi o erată, după ce a mărit grosolan numărul de copii spitalizați cu coronavirus în Statele Unite.

Articolul originar, publicat miercuri, avea ca temă cazurile de infectări cu COVID-19 în rândurile copiilor.

„Aproape 900.000 de copii au fost spitalizați cu COVID-19 de la începutul pandemiei, iar circa 520 au murit”, scria inițial jurnalista Apoorva Mandavilli.

 
Erata publicată ulterior arăta că articolul de miercuri „a greșit evaluarea numărului de spitalizări pentru COVID la copiii americani. Aceștia sunt peste 63.000 din august 2020 până în octombrie 2021, și nu 900.000 de la începutul pandemiei.”
 
Datele publicate de Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) confirmă că ceva mai mult de 63.000 de copii cu vârste între 0 și 17 ani au fost internați în spitale cu virusul SARS-CoV-2, între 1 august 2020 și 5 octombrie 2021.

Aproape 500 de decese în rândul copiilor au fost atribuite COVID-19, potrivit acelorași date.
 
De asemenea, datele CDC din Raportul Săptămânal de Morbiditate și Mortalitate din septembrie arată că doar 0,4% din totalul deceselor atribuite COVID-19 s-au înregistrat în rândul copiilor.

New York Times a fost nevoit să corecteze și alte erori, deoarece ziarul „descria în mod incorect măsurile luate de autoritățile din Suedia și Danemarca. Acestea au oprit utilizarea vaccinului Moderna la copii, nu au început să administreze o singură doză”, arată erata.

Articolul cu pricina a săvârșit o inexactitate și în privința datei unei ședințe pentru o eventuală aprobare a vaccinului Pfizer-BioNTech la copii.

Administrația pentru Hrană și Medicamente (FDA) urmează să se întrunească pe 26 octombrie pentru a stabili dacă Pfizer-BioNTech poate să primească o autorizare de urgență pentru vaccinul său la copiii cu vârste între 5 și 11 ani.