ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cei mai cunoscuți propagandiști ai vaccinării a fost pus cu botul pe labe, după ce a încercat să bagatelizeze contextul în care s-a produs incendiul de la Institutul „Matei Balș”, scrie site-ul luba.ro.
 
Sursa citată amintește că, încă din primele ore de după incendiu, a fost avansată teza unui scurtcircuit provocat de o aerotermă, în condițiile în care, așa cum au relatat mulți pacienți trecuți pe la Balș, în saloane era aproape ca afară de frig. Frig pe care primarul general Nicușor Dan l-a instituit în Capitală, odată cu venirea sa la Primărie, susținând că așa e „și afară” (19 grade în case).

Dar, scrie site-ul Lumea Banilor, propagandistul Adrian Marinescu, medic la „Matei Balș” și unul dintre cadrele medicale care până de curând apărea în spoturi TV îndemnând românii să se vaccineze (până când CNA a interzis respectivele spoturi pentru că încălcau reglementările în vigoare- Găsiți întreaga istorie a cazului aici, pe Activenews.ro, site-ul care a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului), a declarat senin că în saloane „era o temperatură de confort”.

La o zi după tragedia de la Balș, doctorul Marinescu a declarat la Digi FM, postul de radio preferat al propagandei, următoarele: „Am fost de gardă cu o noapte înainte și temperatura nu era de confort. Nu era frig, dar nu era o temperatură de confort. Acum, noțiunea de frig sau de suportabil cred că este relativă – depinde de percepție”.

Cea care l-a pus pe coji de nucă pe Adrian Marinescu a fost judecătoarea Lăcrămioara Axinte, vicepreședinta Tribunalului Botoșani. Luni, 1 februarie, într-o postare pe Facebook, magistrata a denunțat indolența medicului, care nu s-a obosit să se gândească la pacienții nevoiți să degere doar cu pijamalele de pe ei.

Iată postarea Lăcrămioarei Axinte:

„Dr. Adrian Marinescu vorbește de ‘temperatura de confort’.

Domnule doctor, un pacient dependent de oxigen, care este îmbrăcat în pijamale de unică folosință, subțiri precum foita de țigară, care posibil are febră sau frisoane, care poate mai și transpiră după medicamentele antitermice, are nevoie de căldură în salon. Nu puteți compara situația dvs ori a asistentelor și infirmierelor, care puteți să vă îmbrăcați mai gros și vă mișcați, cu situația unui pacient, care stă în pat aproape dezbrăcat la 15 grade Celsius.

Cum să se vindece bolnavii de covid dacă stau în frig?

Iar cei intubați ce șanse au să-și revină dacă sunt ținuti la 15 grade? Zero. Mor de frig, nu de covid”.
 
Aroganța lui Marinescu a primit, indirect, o reacție și din partea unui pacient de la Balș care a supraviețuit tragediei și a relatat la Antena3 cum era cu „temperatura de confort”.

Întrebat dacă în saloane era frig, acesta a spus: „Dacă ne aduceau infirmierele, ne aduceau sticle cu apă să punem sub pătură, cum să nu fie frig? Apă caldă, să ne încălzim. Oamenii ăia aduceau calorifere, nouă ne-au luat două aeroterme, nu ne-a lăsat cu aerotermele. Au mai dus calorifere cu ulei, nu puteau să reziste acolo”.