ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


TASS: „Trei participanți la un miting neautorizat au atacat polițiști la Sankt Petersburg

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Interne, Irina Volk, a declarat pentru TASS, duminică, că aproximativ 750 de persoane au fost reținute în timpul mitingului neautorizat din Sankt Petersburg

ST. PETERSBURG, 6 martie. /TASS/. Trei participanți la un miting neautorizat în Sankt Petersburg au atacat ofițeri de poliție, iar doi dintre ei au fost reținuți, a declarat duminică un purtător de cuvânt al departamentului Ministerului rus de Interne din Sankt Petersburg și regiunea Leningrad.

„Pe 6 martie, a fost organizat un atac asupra ofițerilor de poliție care au încercat să oprească un miting neautorizat de către participanții acestuia. Doi dintre atacatori au fost reținuți, iar cel de-al treilea a fugit, dar a fost identificat. A fost deschis un dosar penal sub acuzația de atac asupra polițiștilor (articolul 318 din Codul penal rus)", a precizat el.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Interne, Irina Volk, a declarat pentru TASS duminică, la începutul zilei, că aproximativ 750 de persoane au fost reținute în timpul mitingului neautorizat din Sankt Petersburg. Potrivit lui Volk, astfel de acțiuni au avut loc la Moscova și în alte orașe din Rusia. Aproximativ 5.200 de persoane au participat și peste 3.500 dintre acestea au fost reținute, a precizat ea.

Apelurile pentru mitinguri împotriva operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina în orașele rusești la 6 martie au fost difuzate anterior pe internet. Ministerul de Interne al Rusiei a avertizat că încercarea de organizare a unor mitinguri neautorizate va fi zădărnicită, iar organizatorii și participanții acestora vor fi trași la răspundere.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat într-un discurs televizat la 24 februarie că, la cererea șefilor republicilor din Donbass, a luat decizia de a desfășura o operațiune militară specială pentru a proteja oamenii „care suferă de opt ani de abuzuri și genocid din partea regimului de la Kiev”. TASS

Și-acum câteva imagini de pe Telegram cu niște atacatori ai unor bieți polițiști ruși: