ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un articol de dr. Joseph Mercola, preluat, cu permisiunea autorului, de publicația LifeSiteNews, din care am tradus o parte semnificativă pentru cititorii ActiveNews

REZUMAT:

  • Patru procurori generali au dat în judecată Google pentru practicile sale înșelătoare de colectare a datelor de localizare de la utilizatori. 
  • În fiecare dintre aceste procese, Google este acuzat că a continuat să urmărească datele de localizare ale utilizatorilor săi chiar și după ce aceștia au dezactivat serviciile de localizare.
  • Mențiunile înșelătoare ale Google privind protejarea datelor personale ale utilizatorilor, disponibile în setările contului lor, continuă să fie afișate încă din 2014, dacă nu chiar de mai devreme.
  • Procurorul general al Districtului Columbia a demarat o anchetă vizând compania Google după ce un reportaj AP News din 2018 a dezvăluit că Google urmărea deplasările oamenilor chiar și atunci când aceștia își exprimaseră dezacordul față de acest tip de urmărire.
  • Acuzațiile formulate în justiție arată că produsele Google sunt concepute în așa fel încât să îi facă pe utilizatori să își dea acordul, „din greșeală sau din frustrare”, cu privire la urmărirea locului în care se află, încălcând astfel legile statului pentru protecția consumatorilor.

Dacă ați avut vreodată senzația că Google vă urmărește, aceasta este pentru că, literalmente, o face. „Adevărul este, contrar afirmațiilor celor de la Google, că ei continuă să își supravegheze în mod sistematic clienții și să profite de pe urma datelor lor”, a declarat Karl A. Racine, procurorul general al Districtului Columbia.

Racine este unul dintre cei patru procurori generali americani care au dat în judecată Google pentru practicile sale înșelătoare de colectare a datelor de localizare de la utilizatori. În fiecare dintre cele 4 procese, compania Google este acuzată că a continuat să urmărească datele de localizare ale utilizatorilor săi chiar și după ce aceștia au dezactivat serviciile de localizare.

„Google i-a făcut în mod fals pe consumatori să creadă că modificarea setărilor contului și ale dispozitivului le va permite clienților să își protejeze confidențialitatea și să aibă control asupra datelor personale pe care le poate accesa compania”, a declarat Racine.

Racine a deschis o anchetă cu privire la Google după ce un reportaj AP News din 2018 a dezvăluit că Google urmărea deplasările oamenilor chiar și atunci când aceștia își exprimaseră dezacordul față de acest tip de urmărire. În cadrul investigației, a reieșit că mențiunile înșelătoare ale Google privind protejarea confidențialității, disponibile în setările contului utilizatorilor, datează încă din 2014, dacă nu chiar de mai devreme.

Investigația AP includea un exemplu real, expus de Gunes Acar, cercetător în domeniul confidențialității, care a fost localizat în zeci de puncte pe parcursul mai multor zile, iar datele au fost salvate în contul său Google, chiar dacă își dezactivase funcția Location History de pe telefonul mobil. [...]

Atunci când utilizați o aplicație precum Google Maps, aceasta vă cere să vă dați acordul cu privire la accesarea datelor de localizare, dar vă urmărește deplasările și în timpul utilizării unor aplicații de la care s-ar putea să nu vă așteptați să facă acest lucru.

„De exemplu, Google stochează o imagine instantanee a locului în care vă aflați la simpla deschidere a aplicației sale Maps. Actualizările zilnice automate privind starea vremii pe telefoanele Android arată cu aproximație locul în care vă aflați. Iar unele căutări care nu au nimic de-a face cu locul în care vă aflați, ca de exemplu „fursecuri cu fulgi de ciocolată” sau „truse de știință pentru copii”, identifică latitudinea și longitudinea dvs. exacte - cu o precizie de un metru pătrat - și le salvează în contul dvs. Google. [...]
 
Google vă urmărește chiar și atunci când istoricul datelor de localizare este dezactivat

Pe pagina web de asistență pentru contul Google se precizează: „Puteți dezactiva istoricul de localizare pentru contul dvs. în orice moment”. Cu toate acestea, doar în partea de jos a paginii se explică faptul că datele de localizare pot fi în continuare salvate chiar dacă „Istoricul datelor de localizare” este dezactivat. [...]
 
Pe lângă faptul că ascunde urmărirea coordonatelor oamenilor în spatele unor setări de la care utilizatorii nu s-ar aștepta să facă acest lucru, cum ar fi Web & App Activity - care este activată în mod implicit - Google este acuzată că a colectat și stocat informații de localizare prin intermediul serviciilor Google, al datelor Wi-Fi și al partenerilor de marketing, și aceasta, după ce setările dispozitivului sau ale contului au fost modificate în așa fel încât să oprească funcția de localizare.
 
Pe lângă Districtul Columbia, procurorii generali din Texas, Washington și Indiana au intentat, de asemenea, procese împotriva Google pentru practicile înșelătoare de colectare a datelor. Aceștia acuză Google că a exercitat presiuni asupra utilizatorilor pentru ca aceștia să folosească mai des funcția de localizare, susținând - în mod fals - că produsele sale nu ar funcționa corespunzător fără aceasta.
 
„Google a acordat prioritate profiturilor în detrimentul oamenilor”, a declarat Todd Rokita, procurorul general al statului Indiana, pentru The New York Times. „A acordat prioritate câștigurilor financiare, cu riscul încălcării legii”.
 
La rândul său, Texas a intentat un proces antitrust împotriva Google, în care acuză compania că a abuzat de monopolul privind licitațiile de spațiu publicitar pentru comercianți. Acțiunea se adaugă celor din peste o duzină de alte state care susțin că Google a menținut și a abuzat de un monopol în ceea ce privește căutările online.

Google îi urmărește chiar și pe copii

Google a fost calificat drept un dictator cu o putere fără precedent, deoarece se bazează pe tehnici de manipulare care nu au mai existat niciodată în istoria omenirii, potrivit lui Robert Epstein, un psiholog format la Harvard, care este în prezent psiholog-cercetător senior al Institutului American de Cercetare și Tehnologie Comportamentală, unde, în ultimul deceniu, a contribuit la demascarea practicilor de manipulare și înșelăciune ale Google.

Nu este doar o agenție de supraveghere - gândiți-vă la produse precum Google Wallet, Google Docs, Google Drive și YouTube - ci și o agenție de cenzură cu capacitatea de a restricționa sau bloca accesul la pagini web de pe tot internetul, decizând astfel ce puteți vedea și ce nu.

Google s-a infiltrat, de asemenea, în educație, prin intermediul aplicației Google classrooms, a cărei utilizare s-a intensificat semnificativ în timpul pandemiei, dar mulți nu sunt conștienți de faptul că până și copiii lor sunt urmăriți.
 
Procurorul general al statului New Mexico a intentat un proces împotriva Google pentru instrumentele educaționale din suita sa de aplicații, contribuind astfel la „înlăturarea ceții”, după cum a spus Shoshana Zuboff, profesor la Harvard:

„[Procesul identifică] volumul uriaș de date pe care [Google] le preia despre copii, modul în care îi urmărește pe internet, le integrează datele în toate celelalte fluxuri de informații de la Google și le folosește ca bază pentru a urmări acești copii până la vârsta adultă.”
 
Plângerea a fost ulterior respinsă, dar procurorul general a făcut recurs, susținând că produsele G-Suite for Education ale Google „spionează activitățile online ale elevilor din New Mexico în scopuri comerciale proprii, fără a anunța părinții și fără a încerca să obțină consimțământul acestora”.

Google a instalat automat aplicații de urmărire COVID-19
 
Un alt exemplu de tendință dictatorială a celor de la Google este parteneriatul încheiat cu Departamentul de Sănătate Publică din Massachusetts și cu Apple pentru crearea unei aplicații de smartphone numită MassNotify, care urmărește și localizează persoanele, informându-i pe utilizatori cu privire la statutul COVID-19 al altora.
 
Deși ei pretind că aplicația a fost dezvoltată „cu accent pe confidențialitate”, aceasta a apărut din senin pe telefoanele cu Android ale locuitorilor din Massachusetts, fără consimțământ. Funcția trebuie să fie activată de către utilizator, dar este extrem de îngrijorător faptul că a fost adăugată automat pe telefoanele mobile ale oamenilor, indiferent dacă aceștia intenționează să o folosească sau nu.
 
În China, aplicațiile de urmărire COVID-19 au fost folosite ca instrumente de supraveghere în paralel cu sistemul de credit social, ceea ce a atras atenția asupra faptului că această aplicație instalată automat ar putea urmări deplasările și contactele cetățenilor fără știrea și consimțământul acestora. 
 
Google și Alphabet Inc, compania mamă, au fost fondate de americanul Lawrence Edward Page și rusul Serghei Mihailovici Brin pe când aceștia erau studenți la Stanford. Practicile companiei gigantice amintesc de cele ale KGB.
 
 
Citiți integral articolul AICI.