ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începerea anului școlar este programată pentru 13 septembrie, însă, în funcție de cazurile de Covid din clase, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că se va stabili un scenariu: fie vor merge toți elevii la școală în format fizic, fie doar cei vaccinați, iar nevaccinații vor rămâne în online, conform Evenimentul Zilei.

Trebuie să găsim cele mai bune soluții într-un context dat. Aceste soluții ar putea fi continuarea procesului didactic cu prezență fizică și se vorbește din ce în ce mai mult de ipoteza Blanquer, ministrul Educației din Franța, se vorbește despre această ipoteză, este în discuție, prin care în cazul apariției unor situații de infectare cu COVID-19, să poată continua acei elevi care sunt vaccinați. Asta ar conduce tot la învățământul hibrid dar este nevoie de o soluție”, a declarat Cîmpeanu.

„Mai avem încă două săptămâni pentru a clarifica toate ipotezele și în funcție de evoluție reală din perspectivă epidemiologică. Am stabilit cu Ministrul Sănătății că la începutul lunii septembrie vom semna și vom face public ordinul comun de ministru prin care toți cei 3 milioane de elevi vor ști la ce se vor aștepta începând cu 13 septembrie. În privința testării discuții sunt doar pentru cei care prezintă simptome. Teste sunt suficeinte cu siguranță”, a mai spus ministrul.