Un arbitru transgender a arbitrat duminică un meci de fotbal în Anglia, eveniment salutat de presa britanică drept o premieră majoră, dar ironizat de  unele voci pe rețelele de socializare, scrie tabloidul Sunday Mirror.


„Oamenii vor fi puțin șocați când voi alerga pe teren", a declarat Lucy Clark, de 46 de ani, cunoscut  în trecut ca Nick. „Dar eu sunt aceeași persoană. Doar că acum arăt diferit”, a spus Lucy Clark,  arbitr semi-profesionist, de profesie șofer de taxi din Surrey, care este căsătorit și are trei copii.

Ea/el a spus că a încercat să se sinucidă de mai multe ori pentru că s-a simțit mereu o femeie prinsă într-un corp de bărbat.

Clark a făcut tratament cu hormoni timp de trei ani, urmând ca anul viitor să facă o intervenție chirurgicală de schimbare de sex.

Deocamdată, în urma deciziei sale, va arbitra meciurile femeilor, dar speră să se întoarcă la meciurile bărbaților, unde Nick a arbitrat din etapa a șaptea până la cea de-a zecea a fotbalului englez.

„Cu jucătorii pot să mă descurc. Pot să dau fără probleme cartonașe roșii sau galbene. Este vorba însă de suporteri, pentru că acolo pot apărea problemele”, a mai spus Lucy.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews