ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul României a hotătât să reia procesul de achiziție a sculpturii "Cumințenia pământului", realizată de Constantin Brâncuși, după ce, în decembrie 2015, Parlemantul a respins un amendament care prevedea suplimentarea bugetului Ministerului Culturii pentru achiziționarea lucrării.

"Va fi un obiectiv important al Guvernului să aducă procesul la bun sfârșit. Evident că știm prețurile și știm discuțiile pe care comisia anterioară le-a avut cu proprietarii acestui obiect de artă, dar cred că este un moment important cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși faptul că Guvernul dorește să reia procesul de achiziție", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, citat de Agerpres.

Sculptura "Cumințenia Pământului”, realizată de Brâncuși în 1907, evaluată la circa 20 de milioane de euro, a fost pusă în vânzare, iar Ministerul Culturii a fost invitat să își exercite dreptul de preemțiune. Lucrarea se află în custodia Muzeului Național Cotroceni.