Într-un nou mesaj postat pe contul său de facebook, Alexandru Cumpănașu a lansat un apel către toți europarlamentarii români și străini, președintele Parlamentului European, președintele Comisiei Europene, Comisia pentru Justiție din PE, cerându-le să discute cazul de la Caracal. Unchiul Alexandrei consideră că vina pentru ceea ce s-a întâmplat la Caracal aparține nu doar instituțiilor din România care tolerează și au complicități cu clanurile interlope în traficul de carne vie, ci și statele europene care au legalizat prostituția, și care astfel permit ca aceste clanuri să-și facă de cap acolo. „Oare autoritățile europene cât își fac treaba să cerceteze care fete sunt obligate sau răpite și forțate și câte sunt de bună voie?”, se întreabă Cumpănașu.

„APEL CATRE: TOTI EUROPARLAMENTARII ROMANI SI STRAINI, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI EUROPEAN, PRESEDINTELE COMISIEI EUROPENE, COMISIA PENTRU JUSTITIE DIN PARLAMENTUL EUROPEAN pentru discutarea si analizarea situatiei tragediei Alexandrei: Analizarea modului in care au actionat autoritatile inclusiv STS, situatia traficului de persoane din Romania in UE, Ignorarea de catre autoritatile din statele UE fata de traficarea copiilor din Romania. 
 
Dragi prieteni VINA pt retelele careia i-a cazut victima si Alexandra nu o poarta doar ticalosii din institutiile din Romania care tolereaza si unii chiar participa la aceste violuri si crime odioase impreuna cu clanurile interlope dar si TARILE DIN UNIUNEA EUROPEANA si nu numai pt TOLERAREA acestor clanuri in tari precum Italia, Spania, etc. De ce? Pt ca cetatenii lor sunt "BENEFICIARI" si pt ca prostitutia este legalizata acolo?. Fiecare femeie este libera sa faca ce vrea cu corpul ei DE BUNA VOIE. Dar oare autoritatile europene cat isi fac treaba sa cerceteze care fete sunt obligate sau rapite si fortate si cate sunt de buna voie????!!!. Alexandra este îngerul care va declansa un tsunami european al complicitatii europenilor la drama fetelor din Romania racolate prin santaj, presiune, bani, rapite. - a scris Alexandru Cumpănașu pe Facebook.